main logo
611

Xbox te înregistrează, iar conversațiile tale din casă au fost ascultate

Oficialii Microsoft se află în centrul unui nou scandal, după ce a ieșit la iveală că înregistrările audio realizate de consolele Xbox sunt ascultate de terți.

Xbox te înregistrează, iar conversațiile tale din casă au fost ascultate

Dacă ai o afinitate pentru interacțiunea cu asistenți virtuali, probabil că știi cum funcționează, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Indiferent dacă este vorba de o boxă inteligentă, o consolă sau un TV, acestea nu încep să prelucreze comenzi vocale decât după ascultarea unor cuvinte cheie.

În cazul Xbox One, este vorba de ”Hey Cortana”. Din păcate, se pare că acele console au înregistrat mult mai mult decât ai crede.

Conform unui raport publicat de Vice, terți contractați de Microsoft ți-au ascultat înregistrările din casă realizate de consolele Xbox. 

Această informație completează scandalul început în urmă cu câteva săptămâni, când a ieșit la iveală faptul că angajații unor companii terțe au ascultat bucăți din conversațiile tale pe Skype, pe lângă interacțiuni cu asistentul virtual Cortana.

Într-o lume ideală, consola ar fi început să înregistreze doar din momentul în care proprietarul ar fi spus Xbox sau Hey Cortana. 

Conform declarațiilor celor implicați în transcrierea înregistrărilor, se pare însă că au fost declanșate și înregistrări accidentale, când consola nu ar fi trebuit să audă ce vorbești tu în casă.

Situația îngrijorătoare nici măcar nu se petrece de puțin timp. Terții au confirmat că aveau acces la înregistrări realizate  din casele oamenilor de pe vremea senzorului Kinect, înainte de Cortana. 

Din cauza gravității situației, Microsoft a eliminat asistentul virtual de pe Xbox în luna iulie a acestui an, dar poți să interacționezi în continuare prin comenzi vocale cu consola folosind aplicația Cortana pentru Android sau iOS.

Argumentul celor de la Microsoft pentru situația neplăcută este același pe care l-ai auzit de la Apple, Amazon, Facebook și Google. 

Terții ți-au ascultat înregistrările pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite de gigantul din Redmond. Răspunsul oficial pe marginea subiectului a fost cât se poate de simplu, dacă nu un pic agresiv. 

”Am fost clari de mult timp că adunăm înregistrări vocale pentru a îmbunătăți serviciile activate vocal și că aceste date sunt, uneori, revizuite de către terți.”, se arată în comunicatul Microsoft.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării