main logo
449

Viitoarele iPhone-uri ar putea trece la USB Type-C

Apple este o companie recunoscută în industrie pentru limitarea compatibilităţii dispozitivelor sale cu cele produse de alte companii.

Viitoarele iPhone-uri ar putea trece la USB Type-C

Din acest motiv, compania a optat în 2012 să treacă la un conector nou proprietar în loc să adopte o mufă USB standard. Mufa Lightning de pe iPhone-uri, iPad-uri şi multe alte accesorii ar putea însă să fie eliminată anul viitor, în favoarea port-ului universal USB Type-C, dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate, transmite Știri.md cu referire la go4it.ro.

Aceste informaţii au fost publicate de DigiTimes, publicaţie care bazează acest raport pe surse din industrie cu acces la informaţiile despre aprovizionarea cu componente din cadrul Apple.

Aparent, compania comandă o cantitate mare de port-uri USB Type-C, care vor fi integrate în următoarele generaţii de iPhone din 2019, cât şi în tabletele iPad de generaţie nouă. Astfel, cu un singur cablu, ai putea să alimentezi atât laptop-urile, cât şi tabletele şi telefoanele Apple.

Compania americană a fost printre primele care au adoptat port-ul Type-C pe laptop-uri, cu MacBook-ul din 2015, primul laptop echipat cu o singură astfel de mufă şi nimic altceva. Apoi, în 2016, Apple a lansat modelele MacBook Pro, care oferă doar conectivitate prin USB Type-C pentru încărcare, transfer de date şi pentru conectarea de monitoare sau alte accesorii.

Trecerea de la Lightning la USB Type-C ar fi următorul pas logic în evoluţia dispozitivelor sale şi compatibiliăţii dintre ele.

Există însă şi o situaţie care ar putea să infirme aceste zvonuri. Apple oferă prin programul Made For iPhone (MFi) o licenţă pentru producătorii de accesorii, care pot realiza ataşamente 100% compatibile cu dispozitivele Apple.

Cele care nu au această certificare ar putea să nu funcţioneze la parametri optimi. Astfel, integrarea unui port Type-C ar putea deschide calea către multe accesorii pentru dispozitivele Apple, care nu au nevoie de certificare din partea companiei.

Apple ar pierde în consecinţă bani, întrucât fiecare unitate vândută sub brandul MFi aduce o parte din venituri în conturile sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării