main logo
3886

Venirea lui Elon Musk pe Pământ, anunțată acum 70 ani: Cine a făcut previziunea

Desigur, Elon Musk nu este nici sfânt, nici figură mitologică – sau cel puțin asta se știe. Chiar și așa, „venirea sa pe Pământ” pare să fi fost prezisă în urmă cu aproape 70 ani.

Venirea lui Elon Musk, anunțată acum 70 ani: Cine a făcut previziuneaFoto: bani.md

Într-o carte SF, de acum aproape 70 ani, care se numește „Mars Project: A Technical Tale” și este scrisă de de Wernher von Braun, un savant și inginer, pare să se vorbească despre Elon Musk (cel puțin atunci când ne referim la numele lui), transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Von Braun și-a început cariera din postura unui om de știință nazist. El a lucrat în programul de dezvoltare de rachete al Germaniei naziste, la începutul carierei sale. După sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Statele Unite l-au recrutat pe Von Braun, împreună cu alți aproximativ 1.600 de ingineri și oameni de știință germani, pentru a lucra la un program secret cunoscut sub numele de „Operațiunea Paperclip”.

După ce s-a mutat în SUA, Von Braun a devenit, de asemenea, destul de cunoscut, scriind mai multe cărți și având parte de multe apariții televizate, cu scopul de a crea povești care să explice, într-un mod laic, idei științifice complexe.

„Mars Project”, cartea în care apare, pentru prima oară, numele lui Elon Musk

Cartea sa, „Mars Project”, a fost menită să reprezinte o descriere a unei misiuni pe Marte, iar în aceasta vedem menționat, pentru prima oară, numele de Elon. Cu toate acestea, un utilizator Twitter se declară puțin dezamăgit de informație, menționând că în cartea lui Von Braun s-ar vorbi despre cel mai înalt lider de pe Marte, care este cunoscut sub titulatura de „Elon”, nu că numele lui va fi Elon.

Un alt utilizator a explicat, la rândul lui, această diferența, folosind o traducere în engleză a cărții: „Da, e adevărat. Aceasta este transcrierea în engleză a aceleiași cărți. Dar „Elon” la care se referă Von Braun, în carte, nu este numele persoanei, ci mai degrabă numele rangului său, ceva asemănător unui președinte meritocrat ales”. 

carte-venire-elon-musk
Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării