main logo
585

Unealta care va revoluționa modul în care se face agricultură

O companie britanică vrea sa revoluţioneze agricultura. Şi o face cu ajutorul unor mici roboţi asistaţi de inteligenţă artificială, GPS, dar și aplicaţii de ultimă generaţie. Sunt capabili de o rigoare imposibilă pentru oameni.

Unealta care va revoluționa modul în care se face agricultură

Roboţelul Tom zumzăie printre plante pentru a cartografia şi a depista buruienile şi dăunătorii. Sunt primele lui teste pe teren, transmite Știri.md cu referire la Digi24.

Ben Scott-Robinson, antreprenor: Ceea ce facem noi sunt lucruri pe care oamenii nu le pot face. Fizic, nu este posibil pentru un fermier să meargă şi să inspecteze fiecare plantă individual, iar apoi s-o trateze separat. Acest lucru este posibil doar cu un robot care nu oboseşte şi care este capabil să fie concentrat şi precis precum inteligenţa artificială.

După ce Tom cartografiază terenul şi transmite locul exact al buruienilor sau al dăunătorilor, intră în scenă roboţelul Dick. Sarcina lui este să îndepărteze toate ameninţările depistate de Tom.

Ben Scott-Robinson, antreprenor: Aşadar, Tom va fi capabil să observe acest detaliu (iarba, n.r.) şi apoi să-i spună lui Dick unde se află exact, iar acesta va veni şi va electrocuta planta, fiind astfel capabil s-o elimine.

Roboţii specializaţi în agricultură reduc costurile, permit intervenţii extrem de precise şi eficientizează pe termen lung munca în agricultură.

Joe Allnut, antreprenor: După obţinerea unei imagini digitale a câmpului, sunt multe îmbunătăţiri care pot fi făcute în modul în care ne cultivăm pământul. Aşadar, cantitatea de chimicale care se aplică pe sol poate fi consistent redusă, de exemplu. Dacă ştii exact unde sunt plantele cu probleme şi unde au nevoie de asistenţă, poţi fi extrem de precis cu privire la locul în care depui acel efort costisitor.

Aşadar, Tom detectează problemele, Dick se ocupă de îndepărtarea problemelor şi de fertilizarea solurilor, iar Harry face munca de însămânţare uniform şi cu precizie, transformând tractoarele clasice în exponate de muzeu. Totul în viitorul foarte apropiat, după cum ne asigură creatorii lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării