358
0
Un student dă în judecată Apple și cere daune de 1 miliard
358
0

Ousmane Bah, un student american în vârstă de 18 ani a fost arestat pe 29 noiembrie 2018, după ce polițiștii l-au identificat, în mod eronat, ca fiind autorul unei serii de spargeri ale unor magazine Apple.

În ciuda datelor deținute de polițiști, tânărul nu era cel pe care îl căutau, adevăratul vinovat fiind prins pe 31 mai 2018, chiar când încerca să fure electronice în valoare de 1.200 de dolari dintr-un magazin Apple din Boston, transmite Știri.md cu referire la 2daynews.ro.

Legătura dintre spargeri și Bah s-a făcut după ce se pare că hoțul ar fi utilizat un permis de conducere care avea numele, adresa şi alte informaţii personale ce îi aparţineau studentului.

Conform lui Bah, folosind informațiile de pe permisul de conducere, cei de la Apple au introdus datele sale personale în sistemele de securitate instalate în magazine, relaționându-le cu imaginea adevăratului hoț.

După ce a fost eliberat, adevăratul hoț ar fi spart și alte magazine Apple în New Jersey, Delaware şi Manhattan – fapte pentru care Bah a fost acuzat ulterior.

Studentul a aflat despre acuzațiile de furt în momentul în care a primit prin poştă o citaţie pentru a se prezenta în fața tribunalul din Boston.

Pe 29 noiembrie 2018, poliţia din New York l-a arestat pe Ousmane Bah, dar a fost nevoită să-l elibereze, după ce un detectiv a verificat filmările camerelor de supraveghere din timpul spargerii de la magazinul din Manhattan şi a concluzionat că infractorul din imagini şi Bah ”nu seamănă deloc”, arată BBC News.

Ulterior, și procurorii au renunţat la acuzaţiile împotriva tânărului, care a decis să intenteze un proces împotriva companiei din Cupertino, în care menţionează faptul că ”folosirea software-ului de recunoaştere facială în magazine pentru urmărirea indivizilor suspecţi de furt este un tip de supraveghere orwelliană de care se tem consumatorii, mai ales că majoritatea acestora nu sunt conştienţi că feţele lor sunt analizate în secret”.

Bah solicită daune în valoare de 1 miliard de dolari, precizând că faptul că a fost nevoit să se prezinte de mai multe ori în fața instanței, pentru a se disculpa, i-a produs o stare de stres, care l-a împiedicat să acorde atenția cuvenită studiilor.

Citește și
article image
Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14...
0
20
article image
CSM a amânat examinarea cererii semnate de 87 de judecători
0
126
article image
Chinezii dezvăluie ce nu vrea Apple să știi despre iPhone 11
0
419
article image
iPhone 11, lăudat intens de jurnaliștii americani care...
0
115