main logo
539

Un smartphone își pierde mai repede valoarea decât o mașină

Există multe investiții pe care le poți face, iar un smartphone e una dintre cele mai proaste, dacă iei în considerare cât de repede își pierde valoarea.

Un smartphone își pierde mai repede valoarea decât o mașină

În general, mașinile sunt considerate a fi una dintre cele mai proaste investiții. În mod obișnuit, un vehicul își pierde aproximativ 40% din valoare într-o perioadă de trei ani, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Totuși, se pare că există și investiții mai prost gândite, arată un studiu. Este vorba despre cumpărarea unui smartphone. În acest caz, valoarea scade mult mai drastic.

Asta arată rezultatele unui studiu realizat de Flipsy, ghidul principal al prețurilor online care oferă valori exacte pentru cărți, dispozitive și alte articole bazate pe tendințele actuale ale pieței. Studiul a arătat că telefoanele își pierd între 38% și 76% din valoarea originală în cursul primului an.

Un smartphone își pierde valoarea mai repede decât o mașină

Prețurile telefoanelor sunt și acestea din ce în ce mai mari. Acest lucru îi determină pe oameni să păstreze modele mai vechi pentru o perioadă mai lungă de timp. Media este de 31 de luni, spun datele.

Deprecierea unui telefon depinde, într-adevăr, de model. De exemplu, un iPhone își păstrează valoarea pe o perioadă ceva mai îndelungată decât un telefon din gama Samsung Galaxy.

Flipsy oferă și date concrete. După un an valoarea unui iPhone X a scăzut cu 45%, în timp ce Galaxy S8 a pierdut 57% din valoarea inițială. Și mai prost a stat LG G6, a cărui valoare a scăzut cu 73% după un an de la lansare.

În comparație, o mașină se depreciază mai greu decât un smartphone. În mod obișnuit, o mașină își pierde cam 20% din valoarea originală într-un an, iar apoi pierde 10% în fiecare an.

Studiul ia în considerare modele de vehicule bine vândute, precum Ford F-150 și Toyota Camry. Într-un interval de trei ani de la lansare, acestea au pierdut 37% și respectiv 42% din valoare.

Cât și-au pierdut din valoare telefoanele populare

Cei de la Flipsy au alcătuit și un tabel cu unele dintre cele mai drastice deprecieri ale unor modele de smartphone populare. Poți vedea prețul inițial al telefonului și cât valora, de fapt, acesta la un an de la lansare.

Scăderea valorii unui smartphone se accelerează atunci când un nou flagship este este anunțat. De exemplu, iPhone X a pierdut 19% din valoarea sa din iulie până în septembrie 2018 (de la 733 dde dolari la 592 de dolari), când Apple a lansat iPhone XS.

De altfel, modelele vechi pot pierde între 15% și 40% din valoarea inițială în perioada din jurul lansării unui flagship.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării