main logo
481

Un robot de peste o tonă va fi expus la un muzeu din Capitală

Vedeta internațională robotul Titan, cu o greutate de peste o tonă și de 2,4 metri înălțime, va fi expus astăzi doar pentru zece zile în cadrul expoziției-festival Innovatic Fest Roboshow, care a fost deschisă la Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Un robot de peste o tonă va fi expus la un muzeu din CapitalăUn robot de peste o tonă va fi expus la un muzeu din Capitală

Solicitat de Moldpres, directorul companiei organizatoare a evenimentului, Dmitri Sergheev, a menționat că robotul Titan este uriaș și haios, transmite Știri.md

”Este vedeta mai multor emisiuni TV și protagonistul a peste 20 de evenimente internaționale, printre care se numără Grand Prix de Formula 1 din Abu Dhabi. A încins publicul pe aceeași scenă cu Rihanna sau Will Smith și a deschis Jocurile Olimpice de la Soci. Cu siguranță, la show-urile lui Titan publicul râde în hohote. Special pentru Moldova a învățat limba română”, a accentuat Sergheev.

Potrivit sursei citate, în cadrul expoziției publicul va putea face cunoștință cu roboții Thespian, Promobot și prietenii lor. ”Aici vizitatorii vor putea asculta cântece și poezii, vor urmări cum păianjenii roboți depășesc cu ușurință obstacole, vor putea dansa împreună cu roboții pe ritmurile piesei ”Constantine, Constantine” și se vor distra cu vedeta expoziției de inovații din Las Vegas 2019, cățelul Aibo. În total, sunt peste 30 de roboți și zone interactive”, a mai spus Dmitri Sergheev.

La rândul său, Victoria Musteață, manager comunicare corporativă în cadrul unei companii de telefonie mobilă, a afirmat că acești roboți sunt din zece țări. 

”Expoziția se desfășoară pe un spațiu de circa 1200 pătrați. Avem circa 30 de zone care ne oferă niște experiențe noi, pentru că interacționezi cu un produs absolut nou, dar care deja face parte din viața noastră și căruia îi aparține viitorul. Trebuie să ne învățăm să interacționăm cu ei. Scopul nostru este de a demonstra că roboții sunt niște produse create de către oameni și tot ce înseamnă robotică este această umanitate, care ne aparține doar nouă. Este o expoziție inedită, un produs autohton sută la sută”,  a subliniat Victoria Musteață.

Expoziția Innovatic Fest Roboshow va fi deschisă până la 12 mai.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării