main logo
1022

Un oraş din Japonia se foloseşte de lupi-robot pentru a speria urşii

Oraşul Takikawa de pe insula Hokkaido are de-a face de ceva timp cu urşi curioşi, care explorează zona de suburbie, astfel că au recurs la o metodă inedită de a scăpa de aceştia.

Un oraş din Japonia se foloseşte de lupi-robot pentru a speria urşii

Oraşul a instalat doi lupi roboţi numiţi Monster Wolf în luna septembrie, iar această metodă de a-i speria pe urşi se pare că a funcţionat, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Conform oficialilor locali, de când au fost instalaţi cei doi roboţi, nu a mai fost văzut niciun urs în oraş.

Anul acesta, vizitele urşilor în zonele rurale din vestul şi nordul Japoniei au fost din ce în ce mai numeroase, existând deja câteva duzini de atacuri ale animalelor, două dintre ele fiind fatale.

Guvernul Japoniei a ţinut o şedinţă luna trecută pentru a găsi o soluţie la această problemă, însă oraşul Takikawa i-a luat-o deja înainte, instalând cei doi Monster Wolf, cu picioare de metal, coamă blondă şi ochi roşii, strălucitori, pentru a speria animalele care încearcă să intre în oraş.

Roboţii funcţionează prin senzori de mişcare, care atunci când reperează activitate „trezesc” lupii, care încep să îşi mişte capetele, scot lumini şi sunete inclusiv urlete.

Monster Wolf este construit de o companie numită Ohta Seiki, care a vândut 70 de asfel de roboţi din 2018 până acum, şi a fost conceput iniţial pentru a-i ajuta pe fermierii japonezi să îşi protejeze recolta de mistreţi.

Lupii făceau parte din ecosistemul insulelor centrale şi nordice din Japonia în urmă cu câteva secole, însă au fost vânaţi până când specia lor a dispărut complet din aceste teritorii, informează SlashGear.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării