main logo
895

Un nou nivel pentru carne artificială: când vei putea mânca friptura din plante

Dacă vrei să ai opțiunea să consumi carne artificială, acest inginer lucrează la o tehnologie care să-ți ofere friptura din plante.

Niivel nou pentru carne artificială: Vei putea mânca friptura din plante

Cel mai probabil, ai auzit de carne vegetală oferită de companii mari precum Beyond Burger sau Impossible Foods, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Numai că, deși faptul că au reușit să facă asta e destul de impresionant, vorbim doar de carne făcută în laborator într-o singură formă. În prezent, există mai multe opțiuni de carne artificială, însă cele mai multe sunt reprezentate de carne tocată.

După patru ani petrecuți ca inginer biomedicat specializat în printarea 3D de țesuturi și organe, Giuseppe Scionti și-a dat seama că tehnologia poate fi folosită și în alt scop: crearea de mâncare. 

Astfel, a urmărit folosirea acelorași principii pentru dezvoltarea de carne artificială, pe bază de plante. Numai că nu vrea să vină cu o altă versiune de carne tocată pentru burgeri, ci cu o textură care să semene cu o friptură adevărată.

Astfel, în 2018, a lanst Novameat, și a obținut un brevet pentru a folosi tehnologia cunoscută sub numele de microextrusioni. 

Prin intermediul acesteia, ingredientele pe bază de plante sunt trasferate prin găuri pentru a forma fibre extrem de subțiri, ca cele din mușchi. Speră ca până la finalul lui 2020 să poată introduce produsul său din carne artificială în restaurante.

Friptura din carne artificială ar putea ajunge în restaurantul tău preferat

Potrivit specialiștilor, este mult mai dificil să imiți textura unei bucăți de piept de pui, de exemplu, decât cea pe care o are carnea tocată.

Mai există și alte companii care au același scop final. This este un startup din Marea Britanie care deja a reușit să aducă pe piață 1000 de bucăți de de pui și bacon create din plante. 

De asemenea, Beyond Meat a început un parteneriat cu KFC și va încerca să creeze nuggets de pui din carne artificială.

Scionti este de destul de încrezător că va putea face friptura din carne artificială o opțiune standard pe piață. 

„Avem ingrediente grozave și avem tehnologia. Nu văd de ce nu putem folosi tehnologia pentru a crea mâncare grozavă”, spune acesta.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării