main logo
1277

Un cuplu din Olanda și-a construit o casă cu o imprimantă 3D. Cum arată

O casă realizată la o imprimantă 3D este noua proprietate a unui cuplu din Olanda. Clădirea are 94 de metri pătraţi şi a fost printată în doar 5 zile.

Un cuplu din Olanda și-a construit o casă cu o imprimantă 3D. Cum arată

Iar costurile sunt mult sub cele ale unei construcţii obişnuite, spun proprietarii, care speră să găsească rapid chiriaşi, atraşi de locuinţa cu aspect futurist, transmite Știri.md cu referire la Protv.ro.

Pereţii sunt în totalitate realizaţi din elemente de ciment, care au fost printate la o imprimantă 3D industrială, centimetru cu centimetru, până când fiecare placă ajunge la o înălţime de 3 metri.

În total au fost create 24 de astfel de elemente, asamblate apoi asemeni unui joc LEGO. Imprimanta foloseşte o pastă moale de ciment, de textura pastei de dinţi, pe care o așează în straturi subţiri până când fiecare piesă ajunge la dimensiunea dorită. Elementele sunt umplute în final cu material izolant.

Proprietară: “Este specială. Are o formă neobișnuită. Când am văzut-o prima dată mi-a adus aminte de ceva din tinereţe. Îmi place că arata că o piatră mare. Şi îmi mai place că îmi dă o senzaţie interesantă.”

Construcția experimentală este produsul colaborării dintre Universitatea Tehnică Eindhoven, primăria din oraş şi o firmă de construcţii. Iar dezvoltatorii spun că au în plan crearea a cinci proiecte similare, şi speră că odată cu fiecare casă construită să îşi perfecţioneze şi tehnicile utilizate. Iar casele făcute cu ajutorul imprimantelor 3D să devină tot mai populare.

Specialist: “Dacă mă întrebați dacă vom construi 1 milion de astfel de case, exact ca cea de aici. Răspunsul este nu. Dar dacă vom folosi această tehnologie pentru a realiza diverse alte combinaţii, cum ar fi cele cu structuri din lemn şi alte materiale? Atunci răspunsul meu este da, iar această tehnologie de construcţie poate personaliza fiecare casă.”

Casa îndeplineşte toate condiţiile impuse de autorităţile olandeze din domeniu. Şi mai mult, dezvoltatorii arată că este o modalitatea mai sustenabilă de construcţie, având în vedere că sunt folosite cu 30% mai puţine materiale pentru o astfel de clădire şi totul este gata în doar câteva zile. Iar design-ul este realizat în funcţie de dorinţa proprietarilor.

Proprietar: “Este plăcut să stai în interior, nu se aude absolut nimic de afară, iar geamurile mari şi priveliştea de aici dau senzaţia de foarte mult spaţiu. Dar liniştea din interior dă şi o senzaţie de siguranţă.”

Noii proprietari ai casei printate spun că ar vrea să o închirieze, la un moment dat, cu aproximativ 800 de euro pe lună.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării