main logo
388

Tot mai multe femei din Cahul aleg o carieră în domeniul digital

Tot mai multe femei din Cahul aleg să-și construiască o carieră în domeniul digital, pentru a avea parte de locuri de muncă bine plătite, condiții flexibile și numeroase posibilități de dezvoltare.

Tot mai multe femei din Cahul aleg o carieră în domeniul digital

Pe măsură ce industria IT continuă să se extindă și să evolueze în sudul țării, femeile beneficiază de diverse oportunități educaționale. Printre acestea se numără programul ICT4Women, care oferă cursuri de Social Media Marketing (SMM), Copywriting și Web Development. 43 de femei au absolvit cu succes programul, fiind acum gata să avanseze în domeniile alese, transmite Știri.md.

Maria Pădure are 28 de ani și fiind în concediul de îngrijire a copilului a decis să urmeze cursul de Social Media Marketing, pentru a înțelege mai bine cum funcționează platformele de social media și care sunt modurile prin care pot fi utilizate pentru a promova o companie, a construi un brand și a dezvolta o comunitate online. 

„Acest curs de Social Media Marketing m-a ajutat să înteleg cum să dezvolt o strategie eficientă de promovare a unei afaceri pe platformele de social media, aplicând cunoștințele teoretice. Am învățat cum să monitorizez și să analizez performanța campaniilor de social media, astfel încât să pot face ajustări rapide și să optimizez rezultatele în timp real. Cursul mi-a furnizat instrumentele necesare pentru a-mi îmbunătăți abilitățile de analiză a performanțelor pe platformele de social media și de luare a deciziilor informate bazate pe date, pentru a optimiza campaniile de social media. Mă bucur că am avut oportunitatea de a alege cursul de Social Media Marketing și îl consider a fi o investiție valoroasă în dezvoltarea mea profesională și personală!”, povestește Maria. 

Alte 42 de femei au primit certificatele de absolvire a cursurilor din cadrul programului ICT4Women. Cunoștințele acumulate le vor aplica fie la un nou loc de muncă, fie în dezvoltarea propriei afaceri. 

Datorită programului ICT4Women, participantele sunt acum mai sigure în propriile forțe, fiind hotărâte să-și atingă scopurile în domeniul digital, spun organizatorii programului. 

Programul ICT4Women este la a doua ediție și face parte din proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de Asociația Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC) și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Ambasada Suediei. Scopul programului este de a încuraja femeile să se implice în industria IT și în dezvoltarea propriilor afaceri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării