main logo
617

Tim Cook, CEO al Apple: Să fiu homosexual este cel mai mare dar

Tim Cook, CEO al Apple, unul dintre primii şefi de companii care a dezvăluit că este homosexual, a declarat într-un interviu acordat CNN că este fericit în legătură cu asta şi cu decizia lui de a face dezvăluirea.

Tim Cook, CEO al Apple: Să fiu homosexual este cel mai mare dar

Cook i-a declarat lui Christiane Amanpour pentru emisiunea ei de la CNN International şi PBS: „Sunt foarte mândru de asta. Să fiu homosexual este cel mai mare dar pe care mi l-a făcut Dumnezeu”, transmite Ştiri.md cu referire la News.ro.

El a dezvăluit că este homosexual pe 30 octombrie 2014. „Am vorbit public despre asta pentru că începusem să primesc poveşti de la copii care spuneau că citesc online că sunt homosexual”, a mai afirmat el în interviu. Cook a spus că e-mailurile şi scrisorile veneau din partea unor copii care au fost abuzaţi şi ostracizaţi din cauza orientării lor sexuale.

Cook a adăugat că este o persoană retrasă, dar, în final, a decis că era „egoist” să tacă în legătură cu identitatea sa, când ar fi putut ajuta oamenii să mărturisească.

„Simţeam nevoia să fac ceva pentru ei”, a mai declarat Cook. Voia să demonstreze copiilor homosexuali că „pot fi homosexuali, dar şi să meargă mai departe şi să facă ceva important în viaţă”.

Cook a mai precizat că a fost şocat să realizeze că a fost primul CEO dintre companiile prezente în lista Fortune 500 care şi-a recunoscut orientarea sexuală. Se bucură că, de atunci, alţi şefi de companii au făcut asta, deşi nu acesta a fost scopul lui.

„Am aflat ce înseamnă să fii o minoritate. Sentimentul de a aparţine unei minorităţi îţi dă un grad de empatie faţă de alţi oameni care nu sunt în majoritate”, a mai spus el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării