27 noi, 2021 06:36
1
1 308

The Simpsons, cei mai mari prezicători: Cum se explică fenomenul

27 noi, 2021 06:36
1
1 308

A prezis Bill Gates multe, dar și Simpsons … Nu, n-are regizorul niciun glob de cristal pe platoul de filmare. Atunci, cum se explică evenimentele care s-au întâmplat în realitate, dar care au apărut în serial, cu ani înainte?

The Simpsons, cei mai mari prezicători: Cum se explică fenomenul

Nu trebuie să fii fan al serialului de animație sau să fi urmărit vreun episod măcar. Cu siguranță ai văzut vreo memă pe internet despre cum Simpsons sunt un fel de “mama Omida” modernă, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Pe parcursul celor aproape 30 de ani, serialul despre cea mai faimoasă familie animată din lume a făcut aluzie la multe evenimente din viața reală cu mult înainte ca acestea să se întâmple: președinția lui Trump, descoperirea particulei Bosonului Higgs („particula Dumnezeu”,), 11 septembrie sau preluarea Fox de către Disney.

Acest palmares de coincidențe i-a determinat pe fanii serialului să creadă că „The Simpsons” este, cel puțin, un produs al celor mai inteligenți scriitori de televiziune și, poate, ceva profetic.

Viitorul poate fi prognozat mai bine decât s-ar putea crede, a spus Al Jean, unul dintre scriitorii originali ai serialului și showrunner-ul acestuia din 1998.

Episoadele din „The Simpsons” sunt difuzate la un an după ce sunt produse, a spus el, așa că „este doar un un fel de sentiment pe care îl avem sau doar niște idei pe care le gândim sau, de ce nu, intuiția care ne călăuzește cu un an înainte”.

„Prevăd că oamenii vor face un lucru prea măreț din marile noastre predicții”, a glumit el.

Show-ul este produsul unor minți strălucitoare, mulți absolvenți de Harvard, a spus William Irwin, a cărui carte „The Simpsons and Philosophy” a fost predată ani de zile la cursurile universitare de la Universitatea din California, Berkeley, dar și la alte școli.

Irwin este președintele de filozofie la King’s College din Wilkes-Barre, Pennsylvania.

El a spus că scriitorii guvernează serialul, nu actorii.

Rezultatul este un spectacol plin de referiri la artă, literatură, cultură pop, politică și știință.

„Când atât de mulți oameni inteligenți produc o emisiune de televiziune, este neapărat să facă niște „predicții” uimitoare”, a spus William Irwin.

Dar un alt posibil factor e în joc: „legea numerelor mari”, un concept prezentat de matematicienii de la Harvard, Frederick Mosteller și Persi Diaconis, în lucrarea lor din 1989, Metodele pentru studierea coincidențelor.

Legea numerelor mari este o teoremă din teoria probabilităților care descrie rezultatele unui experiment repetat de mai multe ori.

Conform acestei legi, rezultatul mediu obținut se apropie tot mai mult de valoarea așteptată, cu cât experimentul se repetă de mai multe ori. Aceasta se explică prin faptul că abaterile întâmplătoare într-un sens sau altul se compensează reciproc.

Această lege a fost formulată de Jakob Bernoulli și a pus bazele teoriei probabilităților ca știință.

„Cu un eșantion suficient de mare, orice lucru se poate întâmpla”, spune legea numerelor mari.

Sau, pentru fanii care caută răspunsuri în afara logicii convenționale, Dr. Bernard Beitman, autorul cărții „Connecting With Coincidence”, oferă existența „psihosferei”, atmosfera noastră mentală care este, în esență, o „minte de grup în acțiune”.

„În condițiile potrivite, putem ști lucruri pe care nu știm că le știm și, uneori, putem prezice evenimente sau atrage ceea ce gândim”, a spus Dr. Beitman, fost președinte al departamentului de psihiatrie de la Universitatea din Missouri.

Așadar, iată în continuare câteva dintre cele mai remarcabile și ciudate coincidențe sau previziuni din „The Simpsons” și cum pot fi explicate sau nu.

11 septembrie 2001 – Prevăzut: 1997/S-a întâmplat: 2001

În episodul „Orașul New York vs. Homer Simpson”, a existat un moment care a făcut aluzie la atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center din New York și nici măcar Al Jean nu a putut explica acest lucru.

„Există un cadru în care este o broșură pe care scrie “New York – 9 dolari pe zi”, iar în spatele cifrei nouă sunt turnurile gemene. Turnurile gemene arată ca un 11 și, alături de cifra 9, arată ca un 9/11. Acesta este un lucru complet bizar, foarte ciudat”, a spus Jean.

În 2010, Bill Oakley, un producător executiv al serialului la acea vreme, a declarat pentru The New York Observer: „Cei 9 dolari au fost aleși ca un tarif comic de ieftin”, a spus el. „Și voi recunoaște că este ciudat”.

Conexiunea neintenționată a seriei cu 9/11 este departe de a fi singura. Episodul pilot din „The Lone Gunmen”, un spin-off de scurtă durată al „The X-Files” care a fost difuzat cu șase luni înainte de 11 septembrie, include un complot în care un avion deturnat vizează World Trade Center.

Piloții recuperează controlul și ratează turnurile cu doar câteva clipe înainte de a se ciocni. Deci au mai făcut și alții “previziuni”.

Dar, acum serios vorbind, turnurile gemene din New York, având în vedere relația tensionată dintre SUA și teroriști, au reprezentat dintotdeauna o țintă, în eventualitatea unui atac terorist. Și, din păcate, s-a concretizat. Deci a fost un subiect exploatabil.

Super Bowl XXVI, XXVII și XXVIII – Prevăzut: 1992, 1993, 1994/S-a întâmplat: 1992, 1993, 1994

Simpsons a prezis că campionii N.F.L. trei ani la rând — într-un episod care a fost integral despre predicții. Și da, toate trei au fost doar presupuneri norocoase, a spus Al Jean.

În „Lisa the Greek”, care a fost difuzat pentru prima dată în ianuarie 1992, Homer și Lisa se leagă de sport – de fapt, de jocuri de noroc sportive. Lisa a descoperit un talent pentru a prezice câștigătorii fotbalului, iar Homer se bucură. Lisa îi spune lui Homer că dacă Washington Redskins i-ar învinge pe Buffalo Bills în Super Bowl, ea tot l-ar iubi. Dacă nu o fac, ea nu o va mai face.

Washingtonul câștigă și totul este bine între ei. La trei zile după difuzarea episodului, Washington a învins Buffalo cu 37-24.

Episodul a fost reproiectat în 1993 și în 1994, cu noile echipe legate de Super Bowl, care au fost Dallas Cowboys și Buffalo Bills, în ambii ani. Lisa a mizat cu Dallas. În 1993, Dallas a câștigat cu 52-17. În 1994, Dallas a câștigat, 30-13.

Disney achiziționează 21st Century Fox – Prevăzut: 1998/S-a întâmplat: 2017

Încă una dintre predicțiile „Simpsons” care s-a adeverit a fost afacerea Disney de 52 de miliarde de dolari pentru 21st Century Fox. În episodul „When You Dish Upon a Star”, există un semn pe care scrie „20th Century Fox, o divizie a Walt Disney Co”.

Al Jean a spus că acest tip de predicție a fost în concordanță cu procesul de gândire înainte al scriitorilor. Acordul „a fost doar încă unul”, a spus el. „S-a întâmplat. Mereu există fuziuni. Părea logic, știi?”.

Particula lui Dumnezeu – Prevăzut: 1998/S-a întâmplat: 2012

La prima vedere, epidosul „The Wizard of Evergreen Terrace” ar putea părea ca cea mai ciudată profeție Simpsons: Homer, străduindu-se să fie următorul mare inventator, stând la o tablă, pe care este mâzgălită o ecuație complexă.

Ecuația respectivă este nesemnificativă, în comparație cu ceea ce ar deveni particula Bosonului Higgs, sau „particula lui Dumnezeu”, care a fost descoperită în 2012, la zeci de ani după ce se presupunea că există pentru prima dată

„Acea ecuație prezice masa bosonului Higgs”, a declarat, pentru ziarul britanic The Independent, în 2015, Simon Singh, autorul cărții din 2013 „The Simpsons and Their Mathematical Secrets”. „Dacă o rezolvi, obții masa unui boson Higgs care este doar puțin mai mare decât nanomasa unui boson Higgs. Este oarecum uimitor deoarece Homer face această predicție cu 14 ani înainte de a fi descoperită”.

Dar poate fi explicat într-o oarecare măsură. „Bosonul Higgs a fost scris în scenariu de David Cohen, care este unul dintre oamenii cu experiență în matematică din acest serial”, a spus Al Jean.

„Ceea ce a introdus a fost o presupunere plauzibilă în acel moment. Așa că nu a fost complet în afara logicii”.

Președinția lui Trump – Prevăzut: 2000/S-a întâmplat: 2016

Dacă menționezi cuiva predicțiile „Simpsons”, sunt șanse ca acesta să răspundă cu: „L-au prezis pe Trump, nu?”. Deși ar putea părea destul de uimitor, este, de fapt, una dintre cele mai logice “profeții” ale serialului, conform lui Al Jean.

„Există o categorie pe care aș numi-o predicții plauzibile, în care s-ar încadra Trump”, a spus el. „Oamenii au uitat oarecum, dar atunci Trump vorbea despre candidatura la președinție”, a spus el. „Deci nu a fost din senin. A fost un tip care era un nume important și care avea aspirații prezidențiale”.

Într-un interviu din 2016 pentru The Hollywood Reporter, scriitorul Dan Greaney a spus că gluma a fost menită ca un avertisment. „Aceasta părea doar ultima oprire logică înainte de a ajunge la fund”, a spus el.

Ținuta Kamalei Harris la depunerea jurământului ca vicepreședinte SUA – Prevăzut: 2000/S-a întâmplat: 2021

Fanii serialului de comedie animată „Simpsons” au subliniat modul în care serialul a prezis din nou, în mod corect, viitorul.

În timpul ceremoniei oficiale de depunere a jurământului, Kamala Harris a purtat o rochie și o haină mov. Fanii emisiunii au subliniat că Simpsonii au prezis ținuta lui Kamala Harris încă din 2000.

Într-un episod intitulat „Bart to the Future”, Lisa Simpson este văzută drept nou-numita președinte a Statelor Unite, în locul lui Donald Trump. Rochia pe care a purtat-o în episod este exact aceeași purtată de Harris în ziua învestirii prezidențiale a SUA.

Harris a purtat un costum mov, asortat cu cercei de perle și un colier, la fel ca Lisa în episodul din Simpsons. Episodul a fost difuzat în 2000.

Dacă vrei și mai multe predicții din The Simpsons, poți să arunci o privire aici. Unora poate le găsești chiar tu o explicație plauzibilă.

Acum, eu mă întreb: a prezis serialul atâtea lucruri sau au copiat și dezvoltat alții ideile din Simpsons? În orice caz, pandemia de COVID n-a prezis-o sau poate nu-s eu la curent. Bill Gates sigur a prezis-o. Cum ziceam și la începutul articolului, se pare că cei din Simpsons au o concurență serioasă.

Nu trebuie să fii fan al serialului de animație sau să fi urmărit vreun episod măcar. Cu siguranță ai văzut vreo memă pe internet despre cum Simpsons sunt un fel de “mama Omida” modernă, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Pe parcursul celor aproape 30 de ani, serialul despre cea mai faimoasă familie animată din lume a făcut aluzie la multe evenimente din viața reală cu mult înainte ca acestea să se întâmple: președinția lui Trump, descoperirea particulei Bosonului Higgs („particula Dumnezeu”,), 11 septembrie sau preluarea Fox de către Disney.

Acest palmares de coincidențe i-a determinat pe fanii serialului să creadă că „The Simpsons” este, cel puțin, un produs al celor mai inteligenți scriitori de televiziune și, poate, ceva profetic.

Viitorul poate fi prognozat mai bine decât s-ar putea crede, a spus Al Jean, unul dintre scriitorii originali ai serialului și showrunner-ul acestuia din 1998.

Episoadele din „The Simpsons” sunt difuzate la un an după ce sunt produse, a spus el, așa că „este doar un un fel de sentiment pe care îl avem sau doar niște idei pe care le gândim sau, de ce nu, intuiția care ne călăuzește cu un an înainte”.

„Prevăd că oamenii vor face un lucru prea măreț din marile noastre predicții”, a glumit el.

Show-ul este produsul unor minți strălucitoare, mulți absolvenți de Harvard, a spus William Irwin, a cărui carte „The Simpsons and Philosophy” a fost predată ani de zile la cursurile universitare de la Universitatea din California, Berkeley, dar și la alte școli.

Irwin este președintele de filozofie la King’s College din Wilkes-Barre, Pennsylvania.

El a spus că scriitorii guvernează serialul, nu actorii.

Rezultatul este un spectacol plin de referiri la artă, literatură, cultură pop, politică și știință.

„Când atât de mulți oameni inteligenți produc o emisiune de televiziune, este neapărat să facă niște „predicții” uimitoare”, a spus William Irwin.

Dar un alt posibil factor e în joc: „legea numerelor mari”, un concept prezentat de matematicienii de la Harvard, Frederick Mosteller și Persi Diaconis, în lucrarea lor din 1989, Metodele pentru studierea coincidențelor.

Legea numerelor mari este o teoremă din teoria probabilităților care descrie rezultatele unui experiment repetat de mai multe ori.

Conform acestei legi, rezultatul mediu obținut se apropie tot mai mult de valoarea așteptată, cu cât experimentul se repetă de mai multe ori. Aceasta se explică prin faptul că abaterile întâmplătoare într-un sens sau altul se compensează reciproc.

Această lege a fost formulată de Jakob Bernoulli și a pus bazele teoriei probabilităților ca știință.

„Cu un eșantion suficient de mare, orice lucru se poate întâmpla”, spune legea numerelor mari.

Sau, pentru fanii care caută răspunsuri în afara logicii convenționale, Dr. Bernard Beitman, autorul cărții „Connecting With Coincidence”, oferă existența „psihosferei”, atmosfera noastră mentală care este, în esență, o „minte de grup în acțiune”.

„În condițiile potrivite, putem ști lucruri pe care nu știm că le știm și, uneori, putem prezice evenimente sau atrage ceea ce gândim”, a spus Dr. Beitman, fost președinte al departamentului de psihiatrie de la Universitatea din Missouri.

Așadar, iată în continuare câteva dintre cele mai remarcabile și ciudate coincidențe sau previziuni din „The Simpsons” și cum pot fi explicate sau nu.

11 septembrie 2001 – Prevăzut: 1997/S-a întâmplat: 2001

În episodul „Orașul New York vs. Homer Simpson”, a existat un moment care a făcut aluzie la atacurile din 11 septembrie asupra World Trade Center din New York și nici măcar Al Jean nu a putut explica acest lucru.

„Există un cadru în care este o broșură pe care scrie “New York – 9 dolari pe zi”, iar în spatele cifrei nouă sunt turnurile gemene. Turnurile gemene arată ca un 11 și, alături de cifra 9, arată ca un 9/11. Acesta este un lucru complet bizar, foarte ciudat”, a spus Jean.

În 2010, Bill Oakley, un producător executiv al serialului la acea vreme, a declarat pentru The New York Observer: „Cei 9 dolari au fost aleși ca un tarif comic de ieftin”, a spus el. „Și voi recunoaște că este ciudat”.

Conexiunea neintenționată a seriei cu 9/11 este departe de a fi singura. Episodul pilot din „The Lone Gunmen”, un spin-off de scurtă durată al „The X-Files” care a fost difuzat cu șase luni înainte de 11 septembrie, include un complot în care un avion deturnat vizează World Trade Center.

Piloții recuperează controlul și ratează turnurile cu doar câteva clipe înainte de a se ciocni. Deci au mai făcut și alții “previziuni”.

Dar, acum serios vorbind, turnurile gemene din New York, având în vedere relația tensionată dintre SUA și teroriști, au reprezentat dintotdeauna o țintă, în eventualitatea unui atac terorist. Și, din păcate, s-a concretizat. Deci a fost un subiect exploatabil.

Super Bowl XXVI, XXVII și XXVIII – Prevăzut: 1992, 1993, 1994/S-a întâmplat: 1992, 1993, 1994

Simpsons a prezis că campionii N.F.L. trei ani la rând — într-un episod care a fost integral despre predicții. Și da, toate trei au fost doar presupuneri norocoase, a spus Al Jean.

În „Lisa the Greek”, care a fost difuzat pentru prima dată în ianuarie 1992, Homer și Lisa se leagă de sport – de fapt, de jocuri de noroc sportive. Lisa a descoperit un talent pentru a prezice câștigătorii fotbalului, iar Homer se bucură. Lisa îi spune lui Homer că dacă Washington Redskins i-ar învinge pe Buffalo Bills în Super Bowl, ea tot l-ar iubi. Dacă nu o fac, ea nu o va mai face.

Washingtonul câștigă și totul este bine între ei. La trei zile după difuzarea episodului, Washington a învins Buffalo cu 37-24.

Episodul a fost reproiectat în 1993 și în 1994, cu noile echipe legate de Super Bowl, care au fost Dallas Cowboys și Buffalo Bills, în ambii ani. Lisa a mizat cu Dallas. În 1993, Dallas a câștigat cu 52-17. În 1994, Dallas a câștigat, 30-13.

Disney achiziționează 21st Century Fox – Prevăzut: 1998/S-a întâmplat: 2017

Încă una dintre predicțiile „Simpsons” care s-a adeverit a fost afacerea Disney de 52 de miliarde de dolari pentru 21st Century Fox. În episodul „When You Dish Upon a Star”, există un semn pe care scrie „20th Century Fox, o divizie a Walt Disney Co”.

Al Jean a spus că acest tip de predicție a fost în concordanță cu procesul de gândire înainte al scriitorilor. Acordul „a fost doar încă unul”, a spus el. „S-a întâmplat. Mereu există fuziuni. Părea logic, știi?”.

Particula lui Dumnezeu – Prevăzut: 1998/S-a întâmplat: 2012

La prima vedere, epidosul „The Wizard of Evergreen Terrace” ar putea părea ca cea mai ciudată profeție Simpsons: Homer, străduindu-se să fie următorul mare inventator, stând la o tablă, pe care este mâzgălită o ecuație complexă.

Ecuația respectivă este nesemnificativă, în comparație cu ceea ce ar deveni particula Bosonului Higgs, sau „particula lui Dumnezeu”, care a fost descoperită în 2012, la zeci de ani după ce se presupunea că există pentru prima dată

„Acea ecuație prezice masa bosonului Higgs”, a declarat, pentru ziarul britanic The Independent, în 2015, Simon Singh, autorul cărții din 2013 „The Simpsons and Their Mathematical Secrets”. „Dacă o rezolvi, obții masa unui boson Higgs care este doar puțin mai mare decât nanomasa unui boson Higgs. Este oarecum uimitor deoarece Homer face această predicție cu 14 ani înainte de a fi descoperită”.

Dar poate fi explicat într-o oarecare măsură. „Bosonul Higgs a fost scris în scenariu de David Cohen, care este unul dintre oamenii cu experiență în matematică din acest serial”, a spus Al Jean.

„Ceea ce a introdus a fost o presupunere plauzibilă în acel moment. Așa că nu a fost complet în afara logicii”.

Președinția lui Trump – Prevăzut: 2000/S-a întâmplat: 2016

Dacă menționezi cuiva predicțiile „Simpsons”, sunt șanse ca acesta să răspundă cu: „L-au prezis pe Trump, nu?”. Deși ar putea părea destul de uimitor, este, de fapt, una dintre cele mai logice “profeții” ale serialului, conform lui Al Jean.

„Există o categorie pe care aș numi-o predicții plauzibile, în care s-ar încadra Trump”, a spus el. „Oamenii au uitat oarecum, dar atunci Trump vorbea despre candidatura la președinție”, a spus el. „Deci nu a fost din senin. A fost un tip care era un nume important și care avea aspirații prezidențiale”.

Într-un interviu din 2016 pentru The Hollywood Reporter, scriitorul Dan Greaney a spus că gluma a fost menită ca un avertisment. „Aceasta părea doar ultima oprire logică înainte de a ajunge la fund”, a spus el.

Ținuta Kamalei Harris la depunerea jurământului ca vicepreședinte SUA – Prevăzut: 2000/S-a întâmplat: 2021

Fanii serialului de comedie animată „Simpsons” au subliniat modul în care serialul a prezis din nou, în mod corect, viitorul.

În timpul ceremoniei oficiale de depunere a jurământului, Kamala Harris a purtat o rochie și o haină mov. Fanii emisiunii au subliniat că Simpsonii au prezis ținuta lui Kamala Harris încă din 2000.

Într-un episod intitulat „Bart to the Future”, Lisa Simpson este văzută drept nou-numita președinte a Statelor Unite, în locul lui Donald Trump. Rochia pe care a purtat-o în episod este exact aceeași purtată de Harris în ziua învestirii prezidențiale a SUA.

Harris a purtat un costum mov, asortat cu cercei de perle și un colier, la fel ca Lisa în episodul din Simpsons. Episodul a fost difuzat în 2000.

Dacă vrei și mai multe predicții din The Simpsons, poți să arunci o privire aici. Unora poate le găsești chiar tu o explicație plauzibilă.

Acum, eu mă întreb: a prezis serialul atâtea lucruri sau au copiat și dezvoltat alții ideile din Simpsons? În orice caz, pandemia de COVID n-a prezis-o sau poate nu-s eu la curent. Bill Gates sigur a prezis-o. Cum ziceam și la începutul articolului, se pare că cei din Simpsons au o concurență serioasă.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate

Loading...

27 dec, 2021 18:45
18
21 693

Prezicerile Babei Vanga legate de viitorul omenirii și de anul 2022

27 dec, 2021 18:45
18
21 693

Baba Vanga, faimoasa clarvăzătoare din Bulgaria, care a susţinut că poate vedea în viitor, a făcut o serie de preziceri şi pentru anul 2022.

Prezicerile Babei Vanga legate de viitorul omenirii și de anul 2022Foto: observatornews.ro

Clarvăzătoarea şi-a pierdut vederea la 12 ani, iar de atunci a susţinut că poate vedea evenimente din viitor, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

Ea ar fi anticipat tragedia de la Cernobâl, moartea prinţesei Diana, dar şi Brexitul, unul dintre cele mai importante evenimente politice din ultimii ani, scrie The Mirror.

Supranumită Nostradamus din Balcani, Baba Vanga ar avea o corectitudine de 85% în previziunile pe care le-a făcut, printre acestea fiind inclus şi momentul destrămării Uniunii Sovietice.

Printre evenimentele care vor marca anul viitor, cel mai uşor de crezut va fi cel al preluării realităţii de către lumea virtuală, ceea ce se întâmplă în unele cazuri încă de acum.

De asemenea, Baba Vanga a vorbit despre o posibilă nouă pandemie, care va fi descoperită în Siberia şi care va fi cauzată de un virus îngheţat ce va lua amploare din cauza încălzirii globale. 

Previziunile Babei Vanga pentru 2022

Clarvăzătoarea a vorbit şi despre o invazie a extratereştrilor pe Pământ, iar un asteroid ar urma să lovească planeta.

Baba Vanga, al cărei nume real este Vangelia Gushterova, a prezis, de asemenea, foamete în India, unde se presupune că temperaturile vor ajunge la 50 de grade, provocând lăcustele să atace culturile.

Ea a vorbit şi despre mai multe cutremure, dar şi un tsunami, povestind şi despre inundaţii catastrofale în Australia şi mai multe părţi ale Asiei.

După moartea ei din 1996, tot mai mulţi oameni au început să creadă în predicţiile sale continuând să susţină că acestea chiar devin realitate.

Viziunile ei ulterioare includ schimbarea orbitei Pământului în 2023, astronauții care călătoresc pe Venus în 2028, musulmanii care conduc Europa în 2043 și sfârșitul universului în 5079.

Ea a mai prezis că în 2046 oamenii vor trăi mai mult de 100 de ani datorită tehnologiei transplantului de organe.

Din 2100, ea credea că noaptea va dispărea și lumina artificială a soarelui va lumina o altă parte a Pământului.

Clarvăzătoarea şi-a pierdut vederea la 12 ani, iar de atunci a susţinut că poate vedea evenimente din viitor, transmite Știri.md cu referire la observatornews.ro.

Ea ar fi anticipat tragedia de la Cernobâl, moartea prinţesei Diana, dar şi Brexitul, unul dintre cele mai importante evenimente politice din ultimii ani, scrie The Mirror.

Supranumită Nostradamus din Balcani, Baba Vanga ar avea o corectitudine de 85% în previziunile pe care le-a făcut, printre acestea fiind inclus şi momentul destrămării Uniunii Sovietice.

Printre evenimentele care vor marca anul viitor, cel mai uşor de crezut va fi cel al preluării realităţii de către lumea virtuală, ceea ce se întâmplă în unele cazuri încă de acum.

De asemenea, Baba Vanga a vorbit despre o posibilă nouă pandemie, care va fi descoperită în Siberia şi care va fi cauzată de un virus îngheţat ce va lua amploare din cauza încălzirii globale. 

Previziunile Babei Vanga pentru 2022

Clarvăzătoarea a vorbit şi despre o invazie a extratereştrilor pe Pământ, iar un asteroid ar urma să lovească planeta.

Baba Vanga, al cărei nume real este Vangelia Gushterova, a prezis, de asemenea, foamete în India, unde se presupune că temperaturile vor ajunge la 50 de grade, provocând lăcustele să atace culturile.

Ea a vorbit şi despre mai multe cutremure, dar şi un tsunami, povestind şi despre inundaţii catastrofale în Australia şi mai multe părţi ale Asiei.

După moartea ei din 1996, tot mai mulţi oameni au început să creadă în predicţiile sale continuând să susţină că acestea chiar devin realitate.

Viziunile ei ulterioare includ schimbarea orbitei Pământului în 2023, astronauții care călătoresc pe Venus în 2028, musulmanii care conduc Europa în 2043 și sfârșitul universului în 5079.

Ea a mai prezis că în 2046 oamenii vor trăi mai mult de 100 de ani datorită tehnologiei transplantului de organe.

Din 2100, ea credea că noaptea va dispărea și lumina artificială a soarelui va lumina o altă parte a Pământului.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
1 sep, 2021 23:49
0
416

Scriitorul Arthur C. Clarke a vorbit despre cumpărături online în 1976

1 sep, 2021 23:49
0
416

Sir Arthur C. Clarke, inventatorul şi scriitorul de science fiction cunoscut mai ales pentru romanul său „2001: A Space Odyssey”, a avut multe idei despre cum va arăta viitorul, scrie IFL Science..

Scriitorul Arthur C. Clarke a vorbit despre cumpărături online în 1976

Acesta a vorbit, în anul 1976, despre platformele social media, despre mesajele instant şi despre cumpărăturile online, într-o perioadă în care calculatoarele erau încă un mister, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Sir Arthur C. Clarke a acordat, în anul 1976, un interviu, la o conferinţă organizată de AT&T şi MIT cu privire la tehnologie şi futurism, în care vorbea despre viitor.

Recent, această filmare s-a viralizat pe platformele social media.

Acesta descrie numeroase lucruri pe care acum le considerăm normale:mesageria text, cărţile electronice şi cumpărăturile online sau declinul treptat al ziarelor tipărite.

Sigur, a şi greşit cu unele lucruri (sau acestea nu au devenit realitate încă).

Clarke credea, de exemplu, că în viitor întreaga lume va adopta acelaşi fus orar şi că va dispărea naveta către locul de muncă.

Clarke nu a fost doar un autor faimos, ci şi un inventator genial.

În 1945, el a dezvoltat de unul singur conceptul sateliţilor de comunicaţii, cu decenii înainte ca aceştia să devină realitate.

Clarke a fost şi un explorator subacvatic pasionat şi a descoperit ruinele Templului Koneswaram din Sri Lanka în timpul unei scufundări.

Acesta a vorbit, în anul 1976, despre platformele social media, despre mesajele instant şi despre cumpărăturile online, într-o perioadă în care calculatoarele erau încă un mister, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Sir Arthur C. Clarke a acordat, în anul 1976, un interviu, la o conferinţă organizată de AT&T şi MIT cu privire la tehnologie şi futurism, în care vorbea despre viitor.

Recent, această filmare s-a viralizat pe platformele social media.

Acesta descrie numeroase lucruri pe care acum le considerăm normale:mesageria text, cărţile electronice şi cumpărăturile online sau declinul treptat al ziarelor tipărite.

Sigur, a şi greşit cu unele lucruri (sau acestea nu au devenit realitate încă).

Clarke credea, de exemplu, că în viitor întreaga lume va adopta acelaşi fus orar şi că va dispărea naveta către locul de muncă.

Clarke nu a fost doar un autor faimos, ci şi un inventator genial.

În 1945, el a dezvoltat de unul singur conceptul sateliţilor de comunicaţii, cu decenii înainte ca aceştia să devină realitate.

Clarke a fost şi un explorator subacvatic pasionat şi a descoperit ruinele Templului Koneswaram din Sri Lanka în timpul unei scufundări.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
19 noi, 2020 02:36
0
662

Tom și Jerry se întorc pe ecrane într-o formulă hibrid

19 noi, 2020 02:36
0
662

Anul acesta s-au împlinit 80 de ani de la crearea legendarelor personaje Tom şi Jerry, şoarecele şi pisica care au făcut și încă fac fericite zeci de generaţii.

Tom și Jerry se întorc pe ecrane într-o formulă hibrid

Cel mai iubit cuplu de rivali cu milioane de fani în întreaga lume își vor readuce jocul de-a șoarecele și pisica pe marile ecrane anul viitor, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Warner Bros. a lansat marți primul trailer al filmului în care Tom și Jerry sunt personaje animate, în timp ce împrejurimile lor sunt live-action.

Trailerul oficial al filmului Tom & Jerry dublat în limba română a debutat în premieră în România și poate fi vizionat aici.

Personajele au apărut ultima dată într-un lungmetraj în Tom și Jerry, filmul lipsit de lumină din 1992.

Tom și Jerry reapar într-o formulă inedită

Acţiunea filmului “Tom &Jerry” în regia lui Tim Story începe atunci când Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York în ajunul “nunții secolului”, forțând planificatorul disperat al evenimentului, pe tânăra Kayla, să-l angajeze pe Tom pentru a scăpa de el.

Lupta care urmează între pisică și șoarece amenință să distrugă cariera ei, nunta și, în definitiv, hotelul în sine. Dar în curând apare o problemă și mai mare: un angajat diabolic şi ambițios conspiră împotriva celor trei.

Un amestec fermecător de animație clasică și acțiune live, noua aventură a lui Tom și Jerry aduce personajele iconice pe un teren nou și îi obligă să facă ceva de neimaginat: să lucreze împreună pentru a se salva.

Filmul Tom & Jerry îi are în rolurile principale pe Chloë Grace Moretz (“Neighbours 2: Sorority Rising”, “The Addams Family”), Michael Peña (“Cesar Chavez”, “American Hustle”, “Ant-Man”), Rob Delaney (“Deadpool 2”, “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”), Colin Jost (“How to be Single”, “Saturday Night Live”) și Ken Jeong (“Crazy Rich Asians”, “The Hangover”, “Transformers: Întunericul lunii”).

Filmul este regizat de Tim Story (“Fantastic Four”, “Think Like a Man”, “Barbershop”) și produs de Chris DeFaria (“The LEGO Movie 2”, “Ready Player One”, “Gravity”).

Este scris de Kevin Costello, pe baza unor personaje create de William Hanna și Joseph Barbera.

Tim Story, Adam Goodman, Steven Harding, Sam Register, Jesse Ehrman și Allison Abbate sunt producători executivi.

Echipa creativă de realizare a filmului îi include pe directorul de fotografie Alan Stewart, designerul de producție James Hambidge, editorul Peter S. Elliot și designerul de costume Alison McCosh. Muzica este compusă de Christopher Lennertz.

O reprezentare Warner Bros. Pictures și Warner Animation Group, filmul Tom & Jerry va fi distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures.

În România filmul va fi distribuit de Vertical Entertainment.

Cel mai iubit cuplu de rivali cu milioane de fani în întreaga lume își vor readuce jocul de-a șoarecele și pisica pe marile ecrane anul viitor, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Warner Bros. a lansat marți primul trailer al filmului în care Tom și Jerry sunt personaje animate, în timp ce împrejurimile lor sunt live-action.

Trailerul oficial al filmului Tom & Jerry dublat în limba română a debutat în premieră în România și poate fi vizionat aici.

Personajele au apărut ultima dată într-un lungmetraj în Tom și Jerry, filmul lipsit de lumină din 1992.

Tom și Jerry reapar într-o formulă inedită

Acţiunea filmului “Tom &Jerry” în regia lui Tim Story începe atunci când Jerry se mută în cel mai luxos hotel din New York în ajunul “nunții secolului”, forțând planificatorul disperat al evenimentului, pe tânăra Kayla, să-l angajeze pe Tom pentru a scăpa de el.

Lupta care urmează între pisică și șoarece amenință să distrugă cariera ei, nunta și, în definitiv, hotelul în sine. Dar în curând apare o problemă și mai mare: un angajat diabolic şi ambițios conspiră împotriva celor trei.

Un amestec fermecător de animație clasică și acțiune live, noua aventură a lui Tom și Jerry aduce personajele iconice pe un teren nou și îi obligă să facă ceva de neimaginat: să lucreze împreună pentru a se salva.

Filmul Tom & Jerry îi are în rolurile principale pe Chloë Grace Moretz (“Neighbours 2: Sorority Rising”, “The Addams Family”), Michael Peña (“Cesar Chavez”, “American Hustle”, “Ant-Man”), Rob Delaney (“Deadpool 2”, “Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw”), Colin Jost (“How to be Single”, “Saturday Night Live”) și Ken Jeong (“Crazy Rich Asians”, “The Hangover”, “Transformers: Întunericul lunii”).

Filmul este regizat de Tim Story (“Fantastic Four”, “Think Like a Man”, “Barbershop”) și produs de Chris DeFaria (“The LEGO Movie 2”, “Ready Player One”, “Gravity”).

Este scris de Kevin Costello, pe baza unor personaje create de William Hanna și Joseph Barbera.

Tim Story, Adam Goodman, Steven Harding, Sam Register, Jesse Ehrman și Allison Abbate sunt producători executivi.

Echipa creativă de realizare a filmului îi include pe directorul de fotografie Alan Stewart, designerul de producție James Hambidge, editorul Peter S. Elliot și designerul de costume Alison McCosh. Muzica este compusă de Christopher Lennertz.

O reprezentare Warner Bros. Pictures și Warner Animation Group, filmul Tom & Jerry va fi distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures.

În România filmul va fi distribuit de Vertical Entertainment.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
8 oct, 2020 09:03
0
327

Studioul de animaţie Soiuz Mult film va lansa un lungmetraj cu Ceburaşka

8 oct, 2020 09:03
0
327

Studioul de animaţie "Soiuz Mult film" va lansa un lungmetraj cu îndrăgitul personaj de desene animate, Ceburaşka.

Studioul de animaţie Soiuz Mult film va lansa un lungmetraj cu Ceburaşka

Filmările vor începe la anul, iar producţia va fi lansată în 2022, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Filmul Ceburaşka va avea premiera la postul Rossia 1. Lungmetrajul va fi lansat în colaborare cu cei de la studioul Yellow, Black and White, care în anul 2017 au creat pelicula de succes "Posledni Bogatîr".

Bugetul pentru Ceburaşka e de cel puţin 600 de milioane de ruble ruseşti, adică peste 6 milioane de euro.

Filmările vor începe la anul, iar producţia va fi lansată în 2022, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.

Filmul Ceburaşka va avea premiera la postul Rossia 1. Lungmetrajul va fi lansat în colaborare cu cei de la studioul Yellow, Black and White, care în anul 2017 au creat pelicula de succes "Posledni Bogatîr".

Bugetul pentru Ceburaşka e de cel puţin 600 de milioane de ruble ruseşti, adică peste 6 milioane de euro.

Publicitate
Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
Publicitate
13 sep, 2020 18:00
0
450

Cum pot fi prezise infecțiile cu COVID-19 de căutările pe Google

13 sep, 2020 18:00
0
450

Cercetătorii de la Spitalul General din Boston au comparat numărul de căutări pentru pierderea gustului și mirosului, a poftei de mâncare și a diareei cu incidența cazurilor de COVID-19.

Cum pot fi prezise infecțiile cu COVID-19 de căutările pe Google

Căutările pe internet privind simptomele gastro-intestinale au prezis o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 câteva săptămâni mai târziu, au descoperit cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts, conform bloomberg.com, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

Folosind Google Trends online, cercetătorii au descoperit că volumul căutărilor a fost corelat cu cazurile din New York, New Jersey, California, Massachusetts și Illinois  cu trei până la patru săptămâni mai târziu.

Cercetarea, publicată în revista Clinical Gastroenterology and Hepatology, a arătat că aceeași abordare utilizată pentru a monitoriza tendințele de gripă pandemică cu mai mult de un deceniu în urmă, ar putea fi desfășurată și pentru coronavirus.

Pacienții cu COVID-19 raportează adesea simptome gastro-intestinale, cum ar fi dureri abdominale și diaree, care suscită interesul pentru efectuarea studiului.

Căutările pe internet privind simptomele gastro-intestinale au prezis o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 câteva săptămâni mai târziu, au descoperit cercetătorii de la Spitalul General din Massachusetts, conform bloomberg.com, transmite Știri.md cu referire la newsweek.ro.

Folosind Google Trends online, cercetătorii au descoperit că volumul căutărilor a fost corelat cu cazurile din New York, New Jersey, California, Massachusetts și Illinois  cu trei până la patru săptămâni mai târziu.

Cercetarea, publicată în revista Clinical Gastroenterology and Hepatology, a arătat că aceeași abordare utilizată pentru a monitoriza tendințele de gripă pandemică cu mai mult de un deceniu în urmă, ar putea fi desfășurată și pentru coronavirus.

Pacienții cu COVID-19 raportează adesea simptome gastro-intestinale, cum ar fi dureri abdominale și diaree, care suscită interesul pentru efectuarea studiului.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
10 aug, 2020 12:15
2
802

Simpals Studio a lansat prima serie de sketch-uri despre problemele de mediu

10 aug, 2020 12:15
2
802

Studioul de animație al companiei Simpals prezintă prima serie de sketch-uri animate dedicate problemelor de mediu.

Simpals Studio a lansat prima serie de sketch-uri despre problemele de mediu

Primul desen animat din noua serie realizată de Simpals Studio este sketch-ul “The Ocean”. Este o scurtă poveste despre moartea a milioane de viețuitoare marine din cauza poluării oceanului planetar.

Faptul că echipa studioului de animație a ales tema ecologiei și poluării oceanelor nu este o coincidență. 

“Oceanele absorb 30% din dioxidul de carbon, contribuie la combaterea efectelor încălzirii globale și asigură hrană și muncă pentru 3 miliarde de oameni. 

În prezent, în oceanul planetar există peste 245 000 km² de zone moarte, care sunt poluate și nu sunt potrivite pentru animalele marine. Este aproape cât teritoriul Marii Britanii. 

Sănătatea noastră depinde direct de starea mediului înconjurător, fapt dovedit de știință. Proiectele studioului de animație mereu tind să aducă ceva pozitiv, nou și util în viața oamenilor. 

Noi concepem viața prin prisma desenelor animate. Iar dacă vom reuși să-i facem pe oameni să se gândească, posibil ca acest lucru să contribuie la salvarea planetei”, a declarat regizorul Simpals Studio, Dmitri Voloșin.

Pentru viitorul apropiat, studioul de animație preconizează proiectarea altor sketch-uri din noua serie, care participă în prezent la festivaluri internaționale.

Până la moment, studioul de animație Simpals Studio a realizat 6 scurtmetraje animate care au obținut peste 70 de premii la cele mai populare festivaluri de animație din lume. 

Printre cele mai cunoscute se numără aventurile lui Dji, moartea ghinionistă: Dji. Death Fails și Dji. Death Sails, la fel și primul desen animat pentru VR din Moldova și Europa de Est – “ARIPI”.

Lucrările Simpals Studio pot fi vizionate pe canalul său oficial de Youtube.

Primul desen animat din noua serie realizată de Simpals Studio este sketch-ul “The Ocean”. Este o scurtă poveste despre moartea a milioane de viețuitoare marine din cauza poluării oceanului planetar.

Faptul că echipa studioului de animație a ales tema ecologiei și poluării oceanelor nu este o coincidență. 

“Oceanele absorb 30% din dioxidul de carbon, contribuie la combaterea efectelor încălzirii globale și asigură hrană și muncă pentru 3 miliarde de oameni. 

În prezent, în oceanul planetar există peste 245 000 km² de zone moarte, care sunt poluate și nu sunt potrivite pentru animalele marine. Este aproape cât teritoriul Marii Britanii. 

Sănătatea noastră depinde direct de starea mediului înconjurător, fapt dovedit de știință. Proiectele studioului de animație mereu tind să aducă ceva pozitiv, nou și util în viața oamenilor. 

Noi concepem viața prin prisma desenelor animate. Iar dacă vom reuși să-i facem pe oameni să se gândească, posibil ca acest lucru să contribuie la salvarea planetei”, a declarat regizorul Simpals Studio, Dmitri Voloșin.

Pentru viitorul apropiat, studioul de animație preconizează proiectarea altor sketch-uri din noua serie, care participă în prezent la festivaluri internaționale.

Până la moment, studioul de animație Simpals Studio a realizat 6 scurtmetraje animate care au obținut peste 70 de premii la cele mai populare festivaluri de animație din lume. 

Printre cele mai cunoscute se numără aventurile lui Dji, moartea ghinionistă: Dji. Death Fails și Dji. Death Sails, la fel și primul desen animat pentru VR din Moldova și Europa de Est – “ARIPI”.

Lucrările Simpals Studio pot fi vizionate pe canalul său oficial de Youtube.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
22 iun, 2020 19:11
2
840

Remake-ul desenului animat Nu, pogodi! vine cu câteva personaje noi

22 iun, 2020 19:11
2
840

Союзмультфильм planifică să lanseze în această vară noua versiune a desenului animat Ну, погоди! în 3D.

Remake-ul desenului animat Nu, pogodi! vine cu câteva personaje noi

Noua producție va cuprinde 26 de episoade și vine cu trei personaje noi. Este vorba despre bursucul Tim, aricelul Șu și căprioara Ulea, tranmsite Știri.md cu referire la diez.md.

Compania Союзмультфильм a publicat și desenele celor trei eroi noi.

Noii eroi, spune Iulia Osetinskaia, producătoarea generală a Союзмультфильм, se încadrează în contextul desenului animat și arată încrezător, sunt prietenoși și mereu gata să sară în ajutor. „Sunt sigură că publicul va iubi noile personaje. Ne plac foarte mult”, a spus ea.

Premiera remake-ului va avea loc în vara anului 2020.

Personajele vor deveni mascota stațiunii Roza Hutor, a adăugat Osetinskaia.

Primul episod al desenului animat sovietic Ну, погоди! a apărut pe micile ecrane în anul 1969.

Noua producție va cuprinde 26 de episoade și vine cu trei personaje noi. Este vorba despre bursucul Tim, aricelul Șu și căprioara Ulea, tranmsite Știri.md cu referire la diez.md.

Compania Союзмультфильм a publicat și desenele celor trei eroi noi.

Noii eroi, spune Iulia Osetinskaia, producătoarea generală a Союзмультфильм, se încadrează în contextul desenului animat și arată încrezător, sunt prietenoși și mereu gata să sară în ajutor. „Sunt sigură că publicul va iubi noile personaje. Ne plac foarte mult”, a spus ea.

Premiera remake-ului va avea loc în vara anului 2020.

Personajele vor deveni mascota stațiunii Roza Hutor, a adăugat Osetinskaia.

Primul episod al desenului animat sovietic Ну, погоди! a apărut pe micile ecrane în anul 1969.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
21 apr, 2020 02:33
0
405

A decedat Gene Deitch, creatorul celebrului serial animat Tom și Jerry

21 apr, 2020 02:33
0
405

Regizorul american Gene Deitch, unul dintre creatorii mai multor episoade ale celebrului serial de animație „Tom și Jerry", a murit la vârsta de 95 de ani, în locuința sa din Praga. Decesul s-a produs în noaptrea de joi spre vineri, a anunțat agentul său de presă.

A decedat Gene Deitch, creatorul celebrului serial animat Tom și Jerry

Zi de doliu pentru copiii din lumea întreagă. Vestea morții sale este tristă și surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât regizorul nu părea să sufere de vreo afecțiune gravă. Mai multe informații nu au fost dezvăluite, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Tom şi Jerry au împlinit 80 de ani! Au distrat generaţii întregi şi au adus bucurie în sufletul publicului

Gene Deitch s-a născut la 8 august 1924 în Chicago. El a creat seria animată „Tom Terrific", iar filmul "Sidney's Family Tree" a fost nominalizat la Oscar în 1958.

Doi ani mai târziu, în 1960, Gene Deitch câștigă marele premiu la categoria cel mai bun film animat de scurtmetraj cu filmul „Munro". 

Regizorul a mai fost nominalizat la aceeași categorie de două ori în anul 1964 cu filmele „Here's Nudnik" și "How to Avoid Friendship."

Gene Deitch a sosit în Praga în anul 1959 și nu intenționa să stea mai mult de 10 zile. Însă, destinul avea alte planuri pentru el. Americanul se îndrăgostește de viitoarea sa soție, Zdenka, și decide să rămână în capitala Cehoslovaciei. 

Își continuă însă activitatea și lucrează dincolo de Cortina de Fier, în Europa de Est, la 13 episoade din celebra animație Tom și Jery, cel mai iubit desen animat din lume. În același timp, lucrează și la câteva episoade din Popeye Marinarul.

Pentru că a luat contact cu tot ce înseamnă viața în comunism, pentru că a început să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă să trăiești în Europa de Est, Gene își publică memoriile în cartea „Din iubire pentru Praga". 

În 2004 el primește premiul Winsor McCay Award pentru întreaga sa carieră.

Zi de doliu pentru copiii din lumea întreagă. Vestea morții sale este tristă și surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât regizorul nu părea să sufere de vreo afecțiune gravă. Mai multe informații nu au fost dezvăluite, transmite Știri.md cu referire la romaniatv.net.

Tom şi Jerry au împlinit 80 de ani! Au distrat generaţii întregi şi au adus bucurie în sufletul publicului

Gene Deitch s-a născut la 8 august 1924 în Chicago. El a creat seria animată „Tom Terrific", iar filmul "Sidney's Family Tree" a fost nominalizat la Oscar în 1958.

Doi ani mai târziu, în 1960, Gene Deitch câștigă marele premiu la categoria cel mai bun film animat de scurtmetraj cu filmul „Munro". 

Regizorul a mai fost nominalizat la aceeași categorie de două ori în anul 1964 cu filmele „Here's Nudnik" și "How to Avoid Friendship."

Gene Deitch a sosit în Praga în anul 1959 și nu intenționa să stea mai mult de 10 zile. Însă, destinul avea alte planuri pentru el. Americanul se îndrăgostește de viitoarea sa soție, Zdenka, și decide să rămână în capitala Cehoslovaciei. 

Își continuă însă activitatea și lucrează dincolo de Cortina de Fier, în Europa de Est, la 13 episoade din celebra animație Tom și Jery, cel mai iubit desen animat din lume. În același timp, lucrează și la câteva episoade din Popeye Marinarul.

Pentru că a luat contact cu tot ce înseamnă viața în comunism, pentru că a început să înțeleagă cu adevărat ce înseamnă să trăiești în Europa de Est, Gene își publică memoriile în cartea „Din iubire pentru Praga". 

În 2004 el primește premiul Winsor McCay Award pentru întreaga sa carieră.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
3 ian, 2020 13:29
2
3 366

Talismanul anului, șobolanul Liza, a prezis cum va fi 2020 în Moldova

3 ian, 2020 13:29
2
3 366

În Moldova rareori întâlnești un șobolan decorativ în calitate de animal de companie.

Talismanul anului, șobolanul Liza, a prezis cum va fi 2020 în Moldova

Eleva Alisa Masiutina de la Chișinău este de nedespărțit de rozători, menționează corespondenta postului de televiziune „MIR-24”, Olesea Kazaku, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Eleva Alisa Masiutina deja s-a împăcat cu gândul că mulți oameni au o părere preconcepută despre șobolani. 

Dar ea îi consideră deștepți și veseli – la fel ca celelalte animale de companie. Pentru a prieteni cu talismanul acestui an Alisa sugerează aplicarea unei terapii cu șobolani. 

Toți membrii familiei pufoase sunt puși pe umărul omului, cerândui-se să petreacă în așa mod cel puțin 30 de minute. Cu mama fetiței acest lucru nu a ținut din prima oară. 

Primul șobolan a fost întors la magazinul zoo. 

„Eu nu știam că își dorește un șobolan, ea singură a mers la magazin, l-a procurat și l-a adus acasă. 

Am aflat doar peste câteva zile că avem în casă un șobolan”, spune mama Alisei Angela Masiutina. 

Acum s-a obișnuit. Spune că să ai un astfel de animal de companie e ceva normal. Cu atât mai mult că întreținerea acestora nu e scumpă. 

Un animal consumă o lingură de masă de grâne pe zi. Șobolanul poate fi plimbat prin apartament câte 30 de minute dimineața și seara. Principalul lucru este să se ascundă toate firele pentru ca acesta să nu le roadă. 

„Singurul lucru costisitor atunci când iei un șobolan este colivia mare”, menționează eleva clasei a 12-a Alisa Masiutina. 

Fiind un animal social, rozătorul nu poate fi lăsat singur. Lipsa unui prieten sau a unei prietene îi afectează psihicul. Șobolanii se înțeleg foarte bine cu alte animale de companie. 

Spre exemplu, cu pisica Zaia ei sunt prieteni vechi. 

„Zaia nu este un vânător, ea nu vrea să mănânce șobolani, este absolut neutră față de ei”, susține Alisa. 

Dacă îi acorzi șobolanului suficientă atenție, acesta va deveni blând, va răspunde la nume și va fi jucăuș. 

Se zice că șobolanii pot prezice viitorul. Haideți să ne propunem: dacă șobolanul va alege mărul, pe Moldova o așteaptă o viață dulce, iar dacă semințele de păpușoi – atunci prosperitate. 

Șobolanul Liza a ales mărul, de aceea în 2020 Moldova va avea o viață dulce! 

Potrivit previziunilor astrologilor, în anul curent șobolanul va fi binevoitor cu persoanele implicate în munca intelectuală, scriitorii, jurnaliștii, pictorii și muzicienii.

Eleva Alisa Masiutina de la Chișinău este de nedespărțit de rozători, menționează corespondenta postului de televiziune „MIR-24”, Olesea Kazaku, transmite Știri.md cu referire la Noi.md.

Eleva Alisa Masiutina deja s-a împăcat cu gândul că mulți oameni au o părere preconcepută despre șobolani. 

Dar ea îi consideră deștepți și veseli – la fel ca celelalte animale de companie. Pentru a prieteni cu talismanul acestui an Alisa sugerează aplicarea unei terapii cu șobolani. 

Toți membrii familiei pufoase sunt puși pe umărul omului, cerândui-se să petreacă în așa mod cel puțin 30 de minute. Cu mama fetiței acest lucru nu a ținut din prima oară. 

Primul șobolan a fost întors la magazinul zoo. 

„Eu nu știam că își dorește un șobolan, ea singură a mers la magazin, l-a procurat și l-a adus acasă. 

Am aflat doar peste câteva zile că avem în casă un șobolan”, spune mama Alisei Angela Masiutina. 

Acum s-a obișnuit. Spune că să ai un astfel de animal de companie e ceva normal. Cu atât mai mult că întreținerea acestora nu e scumpă. 

Un animal consumă o lingură de masă de grâne pe zi. Șobolanul poate fi plimbat prin apartament câte 30 de minute dimineața și seara. Principalul lucru este să se ascundă toate firele pentru ca acesta să nu le roadă. 

„Singurul lucru costisitor atunci când iei un șobolan este colivia mare”, menționează eleva clasei a 12-a Alisa Masiutina. 

Fiind un animal social, rozătorul nu poate fi lăsat singur. Lipsa unui prieten sau a unei prietene îi afectează psihicul. Șobolanii se înțeleg foarte bine cu alte animale de companie. 

Spre exemplu, cu pisica Zaia ei sunt prieteni vechi. 

„Zaia nu este un vânător, ea nu vrea să mănânce șobolani, este absolut neutră față de ei”, susține Alisa. 

Dacă îi acorzi șobolanului suficientă atenție, acesta va deveni blând, va răspunde la nume și va fi jucăuș. 

Se zice că șobolanii pot prezice viitorul. Haideți să ne propunem: dacă șobolanul va alege mărul, pe Moldova o așteaptă o viață dulce, iar dacă semințele de păpușoi – atunci prosperitate. 

Șobolanul Liza a ales mărul, de aceea în 2020 Moldova va avea o viață dulce! 

Potrivit previziunilor astrologilor, în anul curent șobolanul va fi binevoitor cu persoanele implicate în munca intelectuală, scriitorii, jurnaliștii, pictorii și muzicienii.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter
24 dec, 2019 17:34
0
808

Cardurile bancare vor dispărea în 10 ani, iar plăţile vor fi făcute cu telefonul

24 dec, 2019 17:34
0
808

Cardurile bancare vor dispărea peste 10 ani, nu însă și banii de hârtie, prevede o celebră bancă europeană. Totul se datorează tehnologiei mobile, care nu mai face necesară folosirea cardurilor din plastic.

Cardurile bancare vor dispărea în 10 ani, iar plăţile vor fi făcute cu telefonulFoto: publika.md

Tehnologia 5G are și ea un rol în această tranziție, în condițiile în care plățile făcute cu telefonul au devenit ceva obișnuit. Cel puțin așa consideră reprezentanții Deutsche Bank, transmite Știri.md cu referire la zf.ro.

Anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, în condiţiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg. Până nu cu mult timp în urmă nici nu putea fi vorba de aplicații de comunicare mobile, rețele de socializare sau plăți online făcute frecvent.

Nu numai băncile prevăd digitalizarea globalizată. Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume, adică vor putea lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate.

În următorii 10 ani, progresele din tehnologia de inginerie medicală cu privire la genele umane vor ajunge în punctul în care oamenii vor trăi până la 120 de ani, iar creierul uman va gândi diferit, fiind conectat la internet.

Tehnologia 5G are și ea un rol în această tranziție, în condițiile în care plățile făcute cu telefonul au devenit ceva obișnuit. Cel puțin așa consideră reprezentanții Deutsche Bank, transmite Știri.md cu referire la zf.ro.

Anii 2020 vor aduce o dezvoltare a tendinţelor actuale, în condiţiile în care tehnologia 5G începe să câştige din ce în ce mai mult teren. Maşinile autonome, inteligenţa artificială, casele inteligente şi multe altele vor fi din ce în ce mai populare şi mult mai accesibile publicului larg. Până nu cu mult timp în urmă nici nu putea fi vorba de aplicații de comunicare mobile, rețele de socializare sau plăți online făcute frecvent.

Nu numai băncile prevăd digitalizarea globalizată. Ericsson Consumer & IndustryLab precizează că în următorii 10 ani, realitatea virtuală va permite oamenilor să aibă experienţa biroului oriunde ar călători în lume, adică vor putea lucra din orice colţ al lumii, iar toate simţurile umane vor fi digitalizate.

În următorii 10 ani, progresele din tehnologia de inginerie medicală cu privire la genele umane vor ajunge în punctul în care oamenii vor trăi până la 120 de ani, iar creierul uman va gândi diferit, fiind conectat la internet.

Publicitate
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter

Loading...