main logo
614

Telefonul pliabil de la Sharp, mai interesant decât Mate X sau Galaxy Fold

Indiferent dacă ești sau nu interesat de ele, telefoanele pliabile au creat mult interes în piață în ultimul an, iar Sharp are un prototip interesant în portofoliu.

Pliabilul de la Sharp, mai interesant decât Mate X sau Galaxy Fold

În 2019, au fost dezvăluite în mod oficial mai multe terminale pliabile. Samsung Galaxy Fold și Huawei Mate X sunt cele mai populare dintre ele, dar este important de reținut că niciunul nu este disponibil comerical momentan. Chiar și așa, nu ar mai trebui să dureze mult până când cei mai bogați din utilizatorii de mobile se vor putea lăuda cu smartphone-uri de 9000 sau 10.000 lei, transmite Ştiri.md cu referire la playtech.ro.

În contextul în care există cu siguranță o piață pentru dispozitive atât de prețioase, nu ar trebui să pară ciudat faptul că tot mai mulți giganți din domeniu fac investiții în telefoane pliabile. Cea mai recentă demonstrație cu un prototip funcțional vine de la Sharp.

În anii trecuți, cei de la Sharp au introdus multe inovații interesante în domeniul telefoanelor mobile. Când vine vorba de micșorarea extremă a ramelor de pe laterale la smartphone-uri, s-au aflat printre primii producători capabili de așa ceva. Din păcate, cele mai multe creații ale lor nu au ajuns oficial în Europa. 

Trecând însă peste acest detaliu, telefonul pliabil al japonezilor se anunță a fi unul destul de interesant, mai ales datorită faptului că adoptă un al mecanism de pliere. În loc să se plieze pe orizontală, de la stânga la dreapta, se pliază pe verticală, de sus în jos. La interior, ascunde un panou de 6,18 inci cu o rezoluție nativă de 1440 x 3040.

Cel puțin în teorie, acest panou ar trebui să fie capabil de 300.000 de plieri fără nici un fel de probleme. Astfel, în condiții normale de utilizare, poate să te țină cinci ani sau mai mult fără să vezi vreun semn ciudat pe ecran.

Există însă o problemă. Momentan nu se știe ce vrea să facă Sharp cu telefonul pliabil. Oficialii au afirmat că se gândesc să-l comercializeze în următorii câțiva ani. Nu este însă exclus să comercializeze panoul proprietar folosit către alți producători, mai repede decât atât.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării