main logo
980

Țara din Europa unde vor dispărea băuturile carbogazoase

Din Italia e posibil să dispară băuturile carbogazoase. Producătorii italieni se confruntă cu o lipsă de dioxid de carbon alimentar în mijlocul verii. Cu toate astea, unii producătorii de CO2 au redus producţia ca răspuns la creşterea costurilor la energie.

Țara din Europa unde vor dispărea băuturile carbogazoase

Conform cde.news, marii producători din domeniul chimiei şi-au redus operaţiunile, în contextul creşterii costurilor la energie. Printre aceste firme se numără şi grupul norvegian Yara, care a decis să oprească producţia de azot şi uree la fabrica sa din Ferrara, nordul Italiei, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

„Furnizorii noştri ne-au informat că au probleme în a găsi CO2, pentru că operaţiunile fabricii de la Ferrara au fost reduse din cauza costurilor mari cu energia”, a declarat Alberto Bertone, directorul producătorului italian de apă minerală Acqua Sant’Anna, citat de aceeași sursă.

Băuturile carbogazoase sunt pe cale de dispariție în Italia

Așadar, al treilea jucător de pe piaţa de ape minerale din Italia, Acqua Sant’Anna a fost nevoit să îşi suspende o parte din producţia obişnuită, ca răspuns la diminuarea livrărilor de CO2, a spus Alberto Bertone.

„Uneori am reuşit să găsim anumite livrări de CO2 în Europa dar sarcina devine din ce în ce mai dificilă deoarece mulţi colegi din industrie se confruntă cu o problemă similară”, a mai menționat Bertone.

De asemenea, Sanpellegrino, parte a grupului elveţian Nestle, este și el forţat să îşi reducă producţia: „Cu privire la problemele cu care se confruntă companiile din sectorul băuturilor din cauza lipsei de CO2, Sanpellegrino Group informează că a sesizat o scădere a livrărilor de dioxid de carbon şi a luat măsuri pentru a-şi ajusta producţia”, a spus compania într-un comunicat de presă.

În acest context, Assobibe, Asociaţia care îi reprezintă pe producătorii italieni de băuturi carbogazoase, şi care numără printre membri săi companii precum Coca-Cola şi PepsiCo, vorbeşte de o situaţie care este agravată de explozia sezonieră a cererii pentru băuturi răcoritoare în lunile de vară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării