main logo
717

T-Pod este cel mai ciudat camion electric autonom de până acum

T-Pod este un camion electric autonom creat de către compania Einride și este unul dintre cele mai ciudate prototipuri de până acum.

T-Pod, cel mai ciudat camion electric autonom de până acumT-Pod, cel mai ciudat camion electric autonom de până acum

Cea mai mare diferență între acest camion autonom și altele este că T-Pod nu mai are nevoie de șofer. Din această cauză, camionul nu mai are o cabină și nici ferestre, astfel că avem de-a face cu un design extrem de futurist.

Acest camion electric produs de către Einride poate să transporte până la 15 paleți standard, iar autonomia este de până la 200 de kilometri cu o singură încărcare.

Sistemul folosit de camion este unul autonom hibrid. Astfel, când T-Pod se află pe autostrăzi, se conduce singur, dar când ajunge pe drumuri mai mici, camionul este controlat de către un șofer de la distanță. 

În plus, oamenii vor monitoriza camioanele în timp ce acestea merg pe autostrăzi, pentru a putea interveni dacă apare vreo situație care necesită control uman. 

La momentul actual, Einride lucrează la construcția de stații de încărcare pentru camioane, scrie playtech.ro.

Einride nu este singura companie care lucrează la producția de camioane electrice autonome. Waymo, Uber și Daimler sunt alte nume mari din industrie care dezvoltă autovehicule similare. 

În ceea ce privește livrările la scară mare, vapoarele controlate de la distanță sau care navighează autonom, dar și drone de mare capacitate sunt în lucru.

Prototipul T-Pod nu este încă gata, dar compania Einride crede că primul camion va fi disponibil clienților în această toamnă. 

Până în 2020, compania are de gând să își creeze o flotă de 200 de astfel de camioane, care vor merge între Gothenburg și Helsingborg, iar acestea ar urma să transporte aproximativ două milioane de paleți pe an.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării