main logo
485

Suma uriașă cu care a fost cumpărat primul computer Apple în 2018

Produsele Apple din prezent sunt scumpe, dar nici cele vechi nu se vând pe bani puțini.

Suma uriașă cu care a fost cumpărat primul computer Apple în 2018

Apple I este primul produs al faimosului producător din Statele Unite și a fost designul lui Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, iar Steve Jobs l-a convins să-l scoată la vânzare în 1976, transmite Știri.md cu referire la Playtech.

Acest exemplar de Apple-I a fost vândut cu 375.000 de dolari la o licitație, iar această sumă a fost atât de mare deoarece nu există prea multe computere Apple I care să fie și funcționale. „Apple-II a fost o mașinărie mult mai puternică decât Apple-I, dar Apple-I a arătat lumii că se poate face un computer util și ieftin”, a spus Steve Wozniak. De fapt,  pe vremuri, sloganul Apple suna cam așa: „Does More. Costs Less. Its that simple.” (n.r Face mai multe. Costă mai puțin. Este atât de simplu). Sigur nu se mai aplică produselor de azi, indiferent că vorbim despre iPhone sau Mac.

Licitația a avut loc în Boston, Massachusetts, iar cumpărătorul este un „om de afaceri anonim” și care a licitat online. Se estimează că Steve Wozniak și Steve Jobs au vândut în jur de 200 de computere Apple-I în mai puțin de un an datorită unei înțelegeri cu un magazin local din Palo Alto.

Se pare că în acest moment, în lume mai există doar alte 79 de astfel de computere. „Experții noștri ne spun că ar mai putea exista 15 astfel de computere care să funcționeze”. Apple-I este considerat primul calculator pe care nu trebuia să-l asamblezi. Îl băgai în priză și funcționa.

„L-am rugat pe Steve Jobs să dăm primul Apple I unei profesoare, Liza Loop, pentru a le arăta copiilor ce este un calculator. Steve m-a obligat să-l cumpăr cu 300 de dolari și l-a dăruit chiar el Lizei”, își aduce aminte Wozniak.

Steve Jobs s-a ocupat de partea de business a Apple I și Wozniak a venit cu ideea de a-l vinde la un preț de 666,66 de dolari. „Am putea spune că Apple-I este primul computer personal, dar depinde cum definești cuvântul personal. Apple I și Apple-II au făcut pași importanți în această direcție”.

Apple-I a fost doar un exemplu a ceea ce va urma. Apple-II s-a vândut în peste 5 milioane de unități, ducând astfel compania pe drumul către valoarea de 1 trilion de dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării