main logo
543

Studiu: Vaccinul împotriva variolei maimuței oferă o protecție de 78%

O singură doză a vaccinului împotriva variolei maimuței oferă o protecție de 78% contra virusului care dezvoltă această boală, potrivit unor date medicale obținute în Anglia și publicate marți, despre care oficialii britanici din domeniul sănătății au spus că reprezintă cea mai puternică dovadă obținută până în prezent despre eficacitatea serului, informează Reuters.

Studiu: Vaccinul împotriva variolei maimuței oferă o protecție de 78%Foto: Imagine simbol

Numărul cazurilor de variola maimuței a rămas relativ mic, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) continuă să clasifice această boală drept o urgență de sănătate globală - cel mai înalt nivel al său de alertă sanitară, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Autorii noului studiu au analizat datele medicale obținute după administrarea vaccinului produs de compania Bavarian Nordic, în Anglia, în perioada 4 iulie - 3 noiembrie, a anunțat Agenția britanică pentru securitate sanitară (UKHSA).

O singură doză a vaccinului oferă o protecție de 78% la 14 zile după administrare, însă experții în sănătate estimează că a doua doză a serului oferă o protecție mai mare și mai îndelungată, au precizat reprezentanții UKHSA.

Peste 55.000 de doze ale acestui vaccin au fost administrate până în prezent, conform aceleiași agenții.

Variola maimuței, o boală virală relativ ușoară și care era până acum endemică în mai multe țări din vestul și centrul Africii, a cunoscut o evoluție "explozivă" la nivel mondial în prima parte a acestui an.

De atunci, peste 80.000 de cazuri au fost confirmate în lumea întreagă, potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlului Bolilor din Statele Unite (CDC).

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării