141
0
Studiu: Gadgeturile Apple alias aplicaţiile digitale pot identifica demenţa
141
0

Producătorul de medicamente Eli Lilly a anunţat că rezultatele preliminare ale unui studiu arată că dispozitivele Apple, inclusiv iPhone, în combinaţie cu aplicaţii digitale pot diferenţia oamenii cu boala Alzheimer uşoară de cei care nu au simptome.

Foto: punto-informatico.it

Studiul, care a testat 113 participanţi cu vârste de peste 60 de ani, a fost efectuat de Apple împreună cu Eli Lilly şi Evidation Health, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

Dispozitivele Apple au fost folosite împreună cu dispozitivul de monitorizare a somnului Beddit şi cu aplicaţii digitale.

Cercetătorii au analizat datele de utilizare a dispozitivului şi istoricul aplicaţiilor participanţilor la studiu, timp de 12 săptămâni.

Persoanele cu simptome au avut tendinţa de a scrie mai lent decât voluntarii sănătoşi şi au primit mai puţine mesaje text în total.

Participanţii au fost solicitaţi să răspundă la sondaje zilnice de câte o întrebare şi să efectueze activităţi simple la fiecare două săptămâni, cum ar fi să tragă o formă către alta şi să atingă un cerc cât de rapid posibil pe o aplicaţie.

Studiul a mai avut rolul să diferenţieze oamenii cu probleme cognitive uşoare, stadiul de pre-demenţă al bolii Alzheimer.

Rezultatele preliminare au fost prezentate joi la o conferinţă care a avut loc în Alaska.

Citește și
article image
Cum ștergi datele de pe vechiul tău iPhone înainte să-l...
0
144
article image
Apple continuă disputa cu UE în privinţa taxei de 14...
0
64
article image
Chinezii dezvăluie ce nu vrea Apple să știi despre iPhone 11
0
462
article image
iPhone 11, lăudat intens de jurnaliștii americani care...
0
120