main logo
566

SpaceX va duce următorii oameni pe Lună: Când ar putea avea loc misiunea

"Ar trebui să realizăm următoarea aselenizare cât mai curând posibil. Dacă îşi vor atinge obiectivele vom avea o şansă în 2024", a declarat Steve Jurczyk, administratorul interimar al NASA, în timpul anunţului video.

SpaceX va duce următorii oameni pe Lună: Când ar putea avea loc misiunea

NASA a declarat că SpaceX's Starship are o arhitectura ce este destinată să evolueze către un sistem de lansare şi aterizare complet reutilizabil conceput pentru călătorii pe Lună, Marte şi alte destinaţii din spaţiu, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

SpaceX a răspuns, de asemenea, pe Twitter, scriind: „Suntem onoraţi să ajutăm @NASAArtemis să deschidă o nouă eră a explorării umane a spaţiului”.

Spre deosebire de aterizările Apollo din 1969 până în 1972 - singurele vizite umane pe suprafaţa lunii - NASA se pregăteşte pentru o prezenţă pe Lună pe termen mai lung pe care o consideră o piatră de temelie către un plan şi mai ambiţios de a trimite astronauţi pe Marte. NASA se bazează puternic pe companiile private construite în jurul unor viziuni comune pentru explorarea spaţiului.

SpaceX va fi obligată să efectueze un zbor de test al navei spre Lună înainte ca oamenii să facă călătoria, au declarat oficialii NASA.

Musk a prezentat o agendă ambiţioasă pentru SpaceX şi rachetele sale reutilizabile, inclusiv aducerea oamenilor pe Marte. Dar, pe termen scurt, principala activitate a SpaceX a fost lansarea de sateliţi pentru proiectul de internet Starlink al lui Musk. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării