main logo
421

SpaceX a distrus cu succes o rachetă pentru a testa sistemul de salvare

Compania spaţială SpaceX a distrus controlat o rachetă, duminică, în cadrul unor teste care au avut scopul de a verifica sistemul de salvare al capsulei Dragon, ce va fi folosită pentru transportul de oameni, astronauţi sau turişti.

SpaceX a distrus cu succes o rachetă pentru a testa sistemul de salvare

Testul de duminică a fost crucial pentru verificarea sistemelor de securitate ale capsulei Crew Dragon şi a presupus lansarea vehiculului, fără echipaj uman la bord, cu ajutorul unei rachete Falcon 9, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Lansarea, de la Centrul Spaţial J. F. Kennedy din Cape Canaveral, Florida, a fost întreruptă intenţionat, prin intermediul unui program de anulare a misiunii, care a dus la separarea capsulei Crew Dragon de rachetă după aproximativ un minut şi jumătate.

După cum a fost planificat, capsula Dragon a folosit cele opt motoare Super Draco cu care este echipată pentru a se muta de pe traiectoria rachetei. Într-o misiune reală, gestul ar asigura securitatea astronauţilor, în cazul în care racheta s-ar defecta.

Capsula Crew Dragon şi-a desfăcut paraşutele după ce a ajuns la o distanţă sigură de rachetă, apoi a coborât în Oceanul Atlantic, echipele de specialişti ai SpaceX fiind în proces de a o recupera.

Într-o situaţie reală, o echipă din aviaţia militară americană s-ar deplasa cât mai rapid pentru a salva pasagerii.

Racheta Falcon 9 a fost folosită deja pentru trei misiuni spaţiale şi a explodat în aer aşa cum a fost planificat.

Capsula Dragon a fost testată în spaţiu anul trecut, fiind trimisă spre Staţia Spaţială Internaţională, la care s-a conectat, revenind apoi în siguranţă pe Terra. Capsula va fi testată cu un astronaut la bord, spre sfârşitul acestui an, înainte de a fi folosită în scopuri comerciale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării