main logo
461

Sony pariază pe inteligența artificială și mașini autonome, după succesul înregistrat de consolele de jocuri Play Station 4

Sony a anunțat un profit net de 3,2 miliarde de dolari în ultimul trimestru din 2017, cel mai mare din istoria companiei.

Sony pariază pe inteligența artificială și mașini autonomeSony pariază pe inteligența artificială și mașini autonome

Kaz Hirai, directorul general al grupului japonez, a anunțat însă că se retrage de la conducerea acestuia, urmând să fie înlocuit cu Kenichiro Yoshida, directorul financiar, scrie libertatea.ro.

Hirai a transformat Sony dintr-un conglomerat care pierdea bani peste tot într-o companie care se luptă acum de la egal la egal cu marile grupuri americane de tehnologie.

Astfel, Sony conduce în ”războiul consolelor” de jocuri video, Play Station 4 având vânzări mult mai mari decât Microsoft Xbox One.

De asemenea, Hirai a pariat pe divizia de senzori a Sony, care a devenit între timp cel mai mare furnizor de senzori pentru camerele foto de pe smartphone-urile vândute în lume.

Hirai a vândut însă divizia de PC-uri Vaio către un fond de investiții, iar divizia de ecrane a fost unificată cu cele ale Toshiba și Hitachi, rezultând Japan Display. Societatea produce ecrane pentru Apple.

Concomitent, a vândut divizia de baterii către Murata Manufacturing, o companie japoneză. Aceasta produce baterii pentru iPhone.

De asemenea, Sony își pregătește intrarea în două domenii de frontieră: inteligența artificială și domeniul auto. Cățelușii robotici AIBO prefigurează abordarea Sony în lupta pentru inteligența artificială, în vreme ce în domeniul auto Sony vrea să producă senzori pentru mașinile autonome.

Sony estimează acum că va realiza un profit total de 6,6 miliarde de dolari.

Capitalizarea Sony este acum de 63 de miliarde de dolari, de 13 ori mai puțin decât cea a Apple.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării