main logo
516

Șeful Apple îți explică de ce te plângi aiurea că n-ai bani de iPhone

Tim Cook, directorul Apple, și-a făcut un obicei din a le explica oamenilor că noul iPhone nu e scump. A făcut asta cu X, face asta, din nou, cu iPhone Xs.

Șeful Apple îți explică de ce te plângi aiurea că n-ai bani de iPhone

În 2017, Tim Cook a explicat că un iPhone X, la acea vreme primul telefon de la Apple cu preț de peste 1.000 de dolari, nu e scump, dacă îl calculezi în câte cafele bei pe zi. Înainte de acea comparație, el a explicat în emisiunea Good Morning America de ce telefonul e, de fapt, ieftin.

Tot la GMA, Cook a vorbit și despre iPhone Xs și prețul acestuia. Pe scurt, chiar nu e scump, că nimic din ce e un telefon inovator nu e scump.

„[…] Dacă te uiți la acest telefon, e cel mai avansat iPhone pe care l-am făcut vreodată. Modul prin care cei mai mulți oameni plătesc pentru așa ceva… se duc la operator și acceptă un contract cu plată lunară, astfel că un telefon de 1.000 de dolari e plătit cu 30 de dolari pe lună, adică circa un dolar pe zi”, a explicat șeful Apple.

„[…] telefonul a înlocuit camera foto, a înlocuit camera video, a înlocuit orice player de muzică, a înlocuit o mulțime de dispozitive. Astfel, produsul e foarte important și am observat că oamenii vor cel mai inovator produs disponibil și asta nu-i ușor de obținut”, a completat acesta.

Cook a mai spus că orice iPhone e asamblat în China, dar componentele vin din toată lumea, inclusiv din Statele Unite ale Americii. De exemplu, sticla e fabricată în Kentucky, dar sunt și diverse cipuri fabricate în SUA și, desigur, cercetarea și dezvoltarea se întâmplă doar în America.

E interesant că și în 2017 Cook a apelat la aceeași teorie a achiziției telefonului prin rate. Astfel, el a spus că rata pe lună a unui iPhone X, conform planului de upgrade folosit de Apple în SUA, este de 56 de dolari pe lună. Respectiva cifră se reflectă într-o cheltuială zilnică mai mică de doi dolari.

Oricum o iei, iPhone Xs Max de 512 GB e un telefon foarte scump, care în România s-ar putea să ajungă și la 7.000 de lei, dar nu cere unui director să spună că e scump. Va găsi oportunități să justifice prețul așa cum a făcut Cook doi ani la rând.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării