main logo
473

Schimbarea de la Facebook ce pică la fix dacă ai un iPhone

Facebook face, din când în când, update-uri la aplicațiile sale și vine cu îmbunătățiri. Numai că ele vin treptat și, de multe ori, sunt separate în funcție de sistemul de operare. Zuckerberg vine, însă, cu o veste pentru utilizatorii de iPhone și iPad.

Schimbarea de la Facebook ce pică la fix dacă ai un iPhone

Facebook s-a făcut un gigant de când are în propria curte trei dintre cele mai folosite aplicații din lumea asta: e vorba de rețeaua de socializare, care dă și numele companiei, dar și de Messenger, Instagram și WhatsApp, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Din când în când, vine și cu diverse update-uri mai mult sau mai puțin utile.

Ultima dintre ele e adresată dispozitivelor care rulează cu iOS, sistemul de operare al celor de la Apple. Așadar, dacă deții un iPhone sau un iPad, s-ar putea să te intereseze ce ți-a pregătit Mark Zuckerberg

Ce schimbare aduce Facebook pentru utilizatorii de iPhone

Facebook a venit cu o nouă versiune de Messenger pentru dispozitivele iPhone și iPad. Practic, compania lui Zuckerberg a renunțat la tot ce însemna vechea versiune și a construit de la zero una nouă. Nu e vorba, așadar, doar de un facelift, ca în cazul mașinilor. E cu totul alt model.

În noua versiune au fost păstrate puține funcții din cea veche. Facebook se laudă că noua versiune de Messenger e de două ori mai rapidă, iar spațiul ocupat e de patru ori mai mic decât cel de la vechea versiune.

Ca să ajungă să le ofere utilizatorilor de iPhone o experiență mult îmbunătățită, programatorii Facebook susțin că au redus numărul de linii de cod de la 1,7 milioane la doar 360.000. 

Vechea versiune ocupa 130 de MB din spațiul de stocare, în timp ce cea noua ocupă doar 30 de MB.

În noua Messenger au fost eliminate, între altele, secțiunea Discovery, dar și jocurile. E un prim pas pe care Zuckerberg vrea să-l facă pentru unificare și o mai bună interconectare între aplicațiile sale: Instagram, Messenger și WhatsApp. 

O versiune mult mai rapidă de Messenger era promisă de Facebook încă de anul trecut. Lucrurile s-au mișcat lent și, după cum vezi, s-au mișcat numai pentru cei cu iOS. Pentru Android, ai în continuare aceeași versiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării