main logo
917

Săptămâna științei: Academia de Ştiinţe a Moldovei împlinește 60 de ani

În Moldova, cu ocazia împlinirii a 60 de ani ai AŞM şi a celor 75 de ani de la înfiinţarea primelor institute ştiinţifice din republică, luni a început săptămâna Ştiinţei.

Săptămâna științei: Academia de Ştiinţe a Moldovei împlinește 60 de ani

Potrivit serviciului de presă al AŞM, în prima zi va avea loc prezentarea albumului enciclopedic "Academia de Ştiinţe a Moldovei: evoluţie, instituţionalizare, personalităţi (1946-2021), transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Ulterior, doritorii vor putea asculta discursul cercetătorului american, laureatul premiului Nobel din 2007, Rattan Lal, "Sănătatea solului în perioad a încălzirii globale: importanţa pentru dezvoltarea durabilă a societăţii, inclusiv îmbunătăţirea sănătăţii umane după pandemie".

Ziua de marţi va fi dedicată conferinţei ştiinţifice comune a Academiilor de Ştiinţe din Moldova şi din România cu tema "Cercetarea în contextul provocărilor secolului XXI".

Joi va avea loc conferinţa internaţională "Tehnologia modernă: relevanţă şi perspective".

În cadrul ei va fi prezentat de către laureatul premiului Nobel pentru fizică din Japonia 2014 din Japonia Hiroshi Amano raportul "Beneficiile economice ale creării unei societăţi de energie regenerabilă", iar preşedintele Academiei Europene de Ştiinţe şi Arte (Salzburg, Austria) Klaus Mainzer (Klaus Mainzer) va prezenta "Inteligenţă artificială: starea actual ă şi perspective pentru viitor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării