main logo
664

Samsung Galaxy S10, făcut bucăți: Cât de greu e să-l repari

Samsung Galaxy S10 e din 8 martie disponibil în magazine și precomenzile ar trebui să fie onorate. Odată cu această veste trebuie să afli și cât de greu e să-l repari.

Samsung Galaxy S10, făcut bucăți: Cât de greu e să-l repari

Samsung Galaxy S10 e un telefon premium de la dotări la design. Tocmai designul îl face problematic când vine vorba de reparare. Cei de la iFixit au ajuns să desfacă noul telefon Samsung și să spună ce-i mai dificil de rezolvat la el.

Au fost dezasamblate Galaxy S10e și Samsung Galaxy S10. Sunt câteva diferențe între ele, cum ar fi că S10e are un scanner de amprente integrat în butonul Power, în timp ce Samsung Galaxy S10 și S10 Plus au scanner în ecran.

Cea mai bună parte a reparării unui Samsung Galaxy S10 e că pot fi desfăcute toate șuruburile cu o singură șurubelniță. 

Apoi, cele mai multe componente sunt modulare și pot fi înlocuite independent, dar face excepție portul de încărcare, care-i lipit pe placa de bază.

Ca să înlocuiești bateria într-un Samsung Galaxy S10 e destul de dificil și implică dezlipirea acesteia – are adeziv care o ține pe spatele fixată. Apoi, spatele și fața telefonului sunt lipite și e posibil să spargi, dacă nu desfaci cu atenție.

Ca în cazul multor telefoane similare, din ultimii ani, să înlocuiești ecranul de pe Samsung Galaxy S10 e cea mai dificilă operațiune. 

Adezivul nu face treaba mai ușoară. Așa că, pe lângă costul destul de mare, mai bine să ai grijă să nu spargi ecranul ca să nu fie nevoie să îl înlocuiești.

E și un câștig odată cu schimbarea tehnologiei de scanare a amprentei. Nu mai e un cablu care conectează spatele telefonului la placa de bază (necesar pentru scanner) și astfel e mai ușor de dezasamblat telefonul. 

Până acum, era o bătaie de cap cu desfacerea spatelui fără să fie rupt cablul respectiv. 

Pe scara reparabilității, Samsung Galaxy S10 a primit un scor de 3 din 10.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării