main logo
634

Samsung are tehnologia care îți încarcă telefonul cu adevărat wireless

Samsung a fost primul producător mare care a promovat încărcarea wireless. Chiar și în 2018, după ce Apple a intrat în jocul acesta, încă nu-i totul wireless.

Samsung are tehnologia care îți încarcă telefonul cu wirelessSamsung are tehnologia care îți încarcă telefonul cu adevărat wireless.

Telefonul îl încarci pe un pad conectat la priză și cele două trebuie să se atingă. Brevetul sud-coreenilor ar putea schimba asta.

E timpul ca tehnologia de încărcare wireless să fie cu adevărat… wireless. Nikola Tesla gândise un sistem similar, dar n-a fost implementat. Samsung are însă un brevet, încă din 2016, pe așa ceva. O estimare pentru data de lansare încă nu există, dar e cert că acesta este următorul pas pentru un plus de flexibilitate și inovație, scrie playtech.ro.

Dacă crezi că în ultimul deceniu telefoanele n-au evoluat prea mult, ai dreptate. În afară de Face ID de la Apple, scannerul de amprentă în ecran și scannerul de iris de la Samsung, n-au fost multe noutăți. Cursa acum e pentru încărcare wireless în aer. Dispozitivul Samsung, așa cum e prezentat în schițele de brevet, e sub forma unui panou un pic mai mare decât încărcătoarele wireless de până acum. Încărcarea se face prin îndreptarea acestuia în direcția potrivită.



Samsung brevet incarcare wireless

Telefoanele și nu numai pot fi încărcate de la câțiva centimetri. Totodată, Samsung prevede şi o modalitate de a creşte raza de acoperire. Pereții ar fi „capitonați” cu astfel de emițătoare wireless de energie electrică. Cum acestea sunt primele teste, cu siguranță se vor schimba multe în designul final (dacă va fi vorba de unul în următorii cinci ani). 

În același timp, tot Samsung încearcă să creeze primul telefon pliabil care să nu fie doar două ecrane unite printr-o balama. În cazul ambelor tehnologii – atât încărcare wireless, cât și telefonul flexibil și pliabil – întrebarea e dacă are cineva nevoie de așa ceva. Cu siguranță de încărcare wireless da, dar dacă timpul de încărcare e prea mare, asta nu va fi de mare ajutor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării