main logo
644

Samsung anunţă că produce în masă cipuri Exynos 5G pentru smartphone

Samsung a anunţat luni (8 aprilie) că a început să producă în masă cip-urile 5G multi-mode pentru smartphone.

Samsung anunţă că produce în masă cipuri Exynos 5G pentru smartphone

Cip-urile 5G multi-mode includ modelul Exynos Modem 5100, precum şi un nou transciever RF (Radio Frequency), Exynos RF 5500 şi un modulator SM 5800, ele fiind compatibile cu tehnologia 5G New Radio (5G-NR) în spectrul sub-6-gigahertz (GHz), transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Exynos Modem 5100 este prima soluţie de modem 5G produs de Samsung, care este gata pentru comercializare din august 2018, pe baza testelor de date de tip OTA 5G-NR pe care le-a trecut cu succes. Modemul suportă toate reţelele de la 5G sub-6GHz şi mmWave la reţelele 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, HSPA şi 4G LTE într-un singur cip. 

Exynos 5100 include un modul RF precum şi un modulator de alimentare, respectiv Exynos RF 5500 şi Exynos SM 5800. Samsung Exynos RF 5500 suportă reţelele existente precum şi reţelele sub-6GHz 5G-NR într-un singur cip, oferind o flexibilitate sporită în design-ul smartphone-urilor, în special pentru device-urile premium. 

Atunci când primeşte semnalul, acesta este convertit de către transciever-ul RF (modul emisie-recepţie în frecvenţă radio) în banda de bază pentru ca acesta să fie procesat de către modem. Transciever-ul Exynos RF 5500 are 14 căi de recepţie pentru descărcare şi suportă MIMO (Multiple Input, Multiple-Output) şi 256 QAM (Quadrature Amplitude Modulation) pentru a maximiza rata de transfer a datelor prin reţeaua 5G.

Exynos RF 5500 şi SM 5800 au fost recunoscute de International Solid-State Circuits Conference (ISSCC) şi au fost prezentate la ISSCC 2019, care a avut loc la San Francisco. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării