main logo
1049

Roboții de la Tesla ar putea atinge Inteligența Artificială Generală

Elon Musk va construi roboții Tesla care vor putea, pentru prima dată în lume, să fie conștienți, ceea ce i-ar putea transforma într-un fel de „Terminator”; dar CEO-ul spune că are o soluție pentru asta.

Roboții de la Tesla ar putea atinge Inteligența Artificială GeneralăFoto: Sketchfab

Poate părea puțin exagerat, dar asta nu înseamnă că CEO-ul Tesla și SpaceX nu crede că se va întâmpla, transmite Știri.md cu referire la descoperă.ro.

Într-un tweet, Elon Musk a susținut că roboții Tesla despre care a vorbit recent, numiți Optimus, „ar putea avea un rol” în apariția inteligenței artificiale generale (AGI) – un termen care înseamnă AI care egalează sau chiar depășește inteligența unei ființe umane.

„Tesla AI ar putea juca un rol în AGI odată cu dezvoltarea lui Optimus”, a scris Musk pe Twitter, citează Futurism.

Ceea ce a vrut să spună miliardarul este că departamentul de cercetare și dezvoltare de inteligență artificială al Tesla, însărcinat să creeze mașinile autonome ale companiei mai inteligente, ar putea contribui în curând la transformarea inteligenței artificiale conștiente în realitate.

Roboții însetați de sânge precum Skynet din seria „Terminator” sunt inevitabili

Asta pentru că, după cum a spus Musk, inteligența artificială a mașinii va încorpora informații și date din împrejurimi în timp real și va deveni și mai inteligentă odată cu lansarea roboților Optimus.

Rămâne de văzut momentul în care roboții Tesla Optimus vor apărea, asta dacă o vor face vreodată.

În timp ce realizarea AGI, cu atât mai puțin realitatea uneia, este probabil încă departe în timp, a început deja să se vorbească mai des despre acest subiect.

În 2021, de exemplu, fostul director al Google, Mo Gawat, a avertizat că roboții însetați de sânge precum Skynet din seria „Terminator” sunt inevitabili, un sentiment în conformitate cu propria credință a lui Musk că roboții conștienți „vin oricum”.

Roboții Tesla nu vor apărea curând, dar stârnesc deja dezbateri

Atunci când un fan a întrebat despre posibilitatea ca „AGI să o ia razna” pe Twitter, Elon Musk a răspuns că Tesla va face „tot ce poate” pentru a ține tehnologia sub control și că „controlul descentralizat al roboților va fi critic”.

Deși asigurarea este binevenită, cel mai bogat om din lume, ca de obicei, nu a oferit detalii.

Nu este surprinzător faptul că atenționările cu privire la AGI vin de la un omul care pretinde că misiunea lui este de a face din oameni o specie multiplanetară. Acesta este un motiv în plus de a lua în serios posibilitatea ca, la un moment dat, tehnologia să se întoarcă împotriva omenirii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării