main logo
434

Roboții de la Disney sunt înfricoșători și extrem de utili în același timp

Roboții animatronici vor fi “actorii” viitorului care te vor încânta cu mișcări fantastice în parcurile de distracții. Deghizați în personajele tale preferate, vei crede că sunt niște supereroi adevărați.

Roboții de la Disney sunt înfricoșători și extrem de utiliRoboții de la Disney sunt înfricoșători și extrem de utili în același timp.

Ce altă companie gigantică a lumii ar avea echipamentul, banii și experții necesari să creeze o astfel de tehnologie dacă nu Disney, scrie playtech.ro.

Nu mulți dintre noi am avut ocazia în viață să mergem în parcurile temaice Disney, dar, dacă ai auzit de la cineva sau ai văzut videoclipuri pe internet, în acele spații de divertisment ultra-tehnologizate sunt o mulțime de cascadori și figuranți care distrează, sperie, șochează și uimesc  vizitatorii.

Dar, pentru o persoană umană nu e deloc ușor să execute perfect mișcările supereroilor din filmele celebre. Prin urmare, cei de la Disney investesc de ceva timp în crearea unor roboți care imită sau reproduc mișcări uimitoare, pe care un om nu ar putea să le facă.

Partea cea mai bună e că acești roboți încep să semene  tot mai mult cu oamenii, ceea ce înseamnă că vizitatorii Disney pot oricând să vadă pe cer un personaj celebru Marvel sau Pixar.

În mod obișnuit, acești roboți animatronici sunt statici, dar, cu ajutorul unor mijloace tehnice avansate și a legilor fizicii, pot fi transformați în adevărați cascadori.

Procedeele tehnice pot fi complicate, dar, în esență, inginerii și producătorii nu fac decât să arunce efectiv în aer acești roboți, pe care îi pot apoi controla de la distanță pentru a executa niște mișcări inedite. De exemplu, după cum o să vezi în videoclipul de mai jos, acel robot, după ce a fost propulsat prin balans în aer, ia o poziție dreaptă, viguroasă, ca un adevărat Superman care urmează să se năpustească asupra inamicului sau să aterizeze într-o viteză amețitoare pentru a salva în fracțiune de secundă o persoană aflată în pericol.

Într-adevăr, roboții, pe măsură ce vor fi perfecționați de ingineri, vor ajunge să fie indispensabili și în realizarea filmelor cu eroii Marvel sau DC Comics.

Ceea ce ni se arată acum, este deja apogeul roboților animatronici. Ei n-au fost nici pe departe atât de utili la început, dar au fost în permanență îmbunătățiți. Nu de alta, dar, în cazul în care ai observat, cascadoriile au devenit tot mai periculoase pentru oamenii care le execută și nu puține au fost accidentele care au costat viața cascadorilor.

Nu e nimic mai neplăcut într-un parc de distracții să asiști la o cascadorie eșuată, soldată cu rănirea sau decesul executantului, fie el și deghizat în cel mai rău supervillain din benzile desenate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării