main logo
635

Roboții au început să fie concediați și nici n-am intrat bine în 2019

În Japonia există un hotel condus doar de roboți, care se numește Henn-na (în traducere „Ciudat”), care atrage mulți turiști din 2015 încoace.

Roboții au început să fie concediați și nici n-am intrat bine în 2019

Anul acesta a avut loc o concediere masivă a angajaților roboți.

De când s-a deschis în 2015, Henn-na a tot angajat sute de roboți ciudați – unii dintre ei utili, alții mai degrabă enervanți. 

Ajutoarele roboți au atras atenția turiștilor, însă nu s-au dovedit a fi rentabile pe termen lung. Astfel, jumătate din cei 243 de roboți care lucrează la hotel au fost concediați, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro.

Problemele apărute au fost de tot felul. Spre exemplu, robotul velociraptor care stătea la check-in nu era cel mai eficient – nu putea să se descurce cu vizitatorii străini, astfel încât trebuiau să vină angajați umani să le facă acestora copii după pașapoarte.

Mai apoi, robotul Churi – un robot de tip asistent personal care se găsea în fiecare cameră – putea să se descurce cu sarcinile de bază, dar nu la același nivel precum asistenții personali care se găsesc pe smartphone-urile noi.

Churi era capabil să schimbe temperatura camerei și să facă conversație de complezență, dar nu știa să răspundă la întrebări legate de atracțiile turistice din zonă. 

Pentru a compensa, management-ul hotelului a angajat un om la biroul principal care să răspundă la întrebările la care Churi nu părea să aibă răspuns. 

În plus, robotul îi trezea pe oaspeți mai devreme decât ar fi trebuit, atunci când interpreta sforăitul lor drept o întrebare pe care nu a înțeles-o.

Roboții de la Henn-na se stricau prea des pentru a merita efortul. Cu toate astea, prezența lor oferă un aer retro și futurist în același timp, care aduce oarecum aminte de viitorul pe care îl vedeam în desenele animate cu familia Jetson.

În viitor, Henn-na va implementa tehnologii robotice mai avansate, precum ușile care se închid și deschid prin intermediul recunoașterii faciale.

Decorul nu va mai arăta atât de bine, asta e clar, dar măcar va fi mai funcțional.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării