main logo
967

Realitatea augumentată l-a transformat într-un schelet ambulant

Tehnologia din spatele realității augmentate devine din ce în ce mai sofisticată în fiecare zi. Iată ce poți să faci chiar și tu, pe Snapchat, cu realitatea augumentată.

Realitatea augumentată l-a transformat într-un schelet ambulantColaj: știri.md

Ca un exemplu convingător al AR, nu căuta mai departe de dezvoltatorii independenți care creează filtre pentru Snapchat și TikTok, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Spre exemplu, această demonstrație a unui filtru Snapchat, de la un creator pe nume Kavin Kumar. Acesta arată capacitatea filtrului său de a transforma carnea unei persoane în oase.

În timp ce grafica scheletului în sine arată puțin ca pe PlayStation 2, segmentarea pielii persoanei este incredibil de impresionantă.

Realitatea augumentată acaparează numeroase domenii

Nu numai că software-ul știe să transforme capul și gâtul persoanei în oase, dar este, de asemenea, capabil să recunoască și să transforme corpul atunci când persoana își ridică cămașa în sus.

Poți s-o încerci și tu singur, folosind acest cod de deblocare a filtrului Snapchat de la Kumar.

Realitatea augmentată este una dintre noile tehnologii ce încep să acapereze cât mai mult teren în domeniul IT și de business.

Aceasta reprezintă o experiență interactivă bazată pe combinarea lumii reale cu elemente din lumea virtuală, astfel creând o lume reală augmentată de către informația generată virtual, bazată pe o dimensiune senzorială umană ce poate să fie fundamentată de senzorii vizuali, auditivi, olfactivi și/sau somatosenzoriali.

Realitatea augmentată poate să fie definită ca și un sistem ce îndeplinește trei activități de bază: combinația dintre lumea reală și virtuală, interacțiunea în timp real și înregistrarea 3D exactă a obiectelor virtuale și reale.

Realitate augmentată este un live, un direct sau indirect, de vedere fizică, în lumea reală de mediu, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS.

Acesta este legat de un concept mai general numit realitate mediată, în care o vedere a realității este modificată de către un calculator. Ca rezultat, funcțiile tehnologiei de percepția creșterii curentă a realității.

Prin contrast, realitatea virtuală înlocuiește lumea reală, cu una simulată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării