main logo
593

R. Moldova, membru al programului european în domeniul științei și tehnologiei

Republica Moldova a devenit membru al programului european în domeniul științei și tehnologiei – COST (Cooperarea Europeană în domeniul Științei și Tehnologiei).

R. Moldova, membru al programului în domeniul științei și tehnologieiR. Moldova, membru a programului european în domeniul științei și tehnologiei

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, încadrarea cercetătorilor din Republica Moldova, mai ales a celor tineri, în activitățile organizate în cadrul Programului COST, va reprezenta o experiență valoroasă și va aduce progrese reale în domeniul cercetării și inovării. Totodată, acest fapt va permite câștigarea proiectelor internaționale, transmite Știri.md

În luna mai curent, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a avut o întrevedere cu președintele Asociației COST, Ronal de Bruin, cu care a discutat despre posibilitatea aderării în 2018 a Republicii Moldova la acest program. 

COST este organismul pan-european care își propune să faciliteze progrese științifice inovatoare, care să conducă la noi concepte și produse, contribuind la consolidarea capacităților de cercetare și inovare din Europa. În prezent, asociația COST este constituită din 37 de membri și un stat cooperant, iar 16 țări europene din vecinătatea apropiată COST sunt eligibile pentru finanțare.

Contribuția Uniunii Europene la COST este de 300 milioane de euro, prin intermediul Programului „Orizont 2020”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării