280
0
Qualcomm și Apple anunță că au îngropat secerea războiului
280
0

După procese în mai multe țări ale lumi și un război al declarațiilor în presă, Apple și Qualcomm anunță într-un comunicat de presă că au ajuns la un numitor comun.

În comunicatul de presă se lasă de înțeles că Qualcomm va produce, din nou, chipset-uri pentru iPhone. Suma pe care o va plăti Apple pentru chipset-uri nu a fost anunțată, transmite Știri.md cu referire la Profit.ro

După anunț, valoarea acțiunilor Qualcomm a crescut cu peste 20%, crescându-i valoarea de piață cu 14,5 miliarde în ceea ce a devenit cea mai bună zi la bursă a companiei americane. Acțiunile Apple au crescut cu un procent, în vreme ce acțiunile Intel au scăzut.

Înțelegerea este văzută ca o mare victorie pentru Qualcomm, care recâștigă unul dintre cei mai mari clienți ai companiei - o înțelegere care părea imposibilă doar în urmă cu câteva săptămâni. 

Cele două companii au fost implicate într-o luptă legală complicată, în care Apple a acuzat Qualcomm de șantaj în vederea obținerii unor sume mai mari pentru chip-uri, în vreme ce Qualcomm a dat Apple în judecată pentru folosirea fără drept a unor brevete. 

Qualcomm a obținut chiar în mai multe țări blocarea vânzărilor pentru modelele de iPhone care-i nu respectau brevetele deținute de companie. 

Apple, pe de altă parte, se pare că avea probleme mari cu planurile privind trecerea la 5G. Modemurile 5G pentru iPhone-urile din 2020 ar fi trebuit să fie livrate de Intel, însă se pare că aceasta nu s-a mișcat atât de repede și de bine precum ar fi dorit Apple.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter