Prototipul unui robot capabil să redea mimica facială a omului
8 noiembrie, 21:00
282
0
Prototipul unui robot capabil să redea mimica facială a omului
8 noiembrie, 21:00
282
0

Robotul a fost dezvoltat de inginerii de la divizia de cercetare Walt Disney Imagineering și de cercetătorii de robotică de la Universitatea Illinois, Urbana-Champaign și Institutul de Tehnologie din California.

În timp ce majoritatea roboților umanoizi privesc fix, cel prezentat de gigantul american reușește să redea mimica facială a unui interlocutor uman, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Face asta cu ajutorul inteligenței artificiale și a unui sistem motorizat avansat.

Având în vedere importanța privirii în interacțiunile sociale, precum și capacitatea sa de a comunica stări și a forma percepții, este evident că privirea poate funcționa ca un instrument semnificativ pentru un personaj interactiv al robotului.

Astfel, țelul acestei lucrări este de a dezvolta un sistem pentru a imita privirea asemănătoare omului.

Echipa Disney Research explică în lucrarea Realistic and Interactive Robot Gaze: Activarea gesturilor se face automat când camera fixată pe pieptul robotului detectază un om care privește către el.

Disney spune că va folosi această tehnologie pentru personajele din parcurile tematice, dar și pentru animarea mai realistă a personajelor din filmele sale.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter