main logo
585

Proiect NASA: Nokia va construi prima reţea 4G pe Lună

În condiţiile în care mai sunt destule zone în lume unde semnalul 4G nu a ajuns, NASA a alocat 14 milioane de dolari companiei Nokia pentru instalarea unei reţele 4G pe Lună.

Proiect NASA: Nokia va construi prima reţea 4G pe LunăFoto: profimedia.ro

Proiectul face parte dintr-un program de 370 de milioane de dolari care va asigura condiţiile necesare viitoarelor aşezări umane pe satelitul natural al Pământului, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Ce mai mare parte din sumă va fi alocată companiilor care vor asigura transportul exploratorilor şi proviziilor, ca United Launch Alliance sau SpaceX.

Dar agenţia spaţială americană trebuie să dezvolte rapid noi tehnologii dacă vrea sa-şi atingă obiectivul de a avea astronauţi care să lucreze la o bază lunară până în 2028.

Un serviciu celular 4G este esenţial pentru comunicaţiile între habitate, rovere şi astronauţi.

”Vom crea o arhitectură în care companiile private îşi pot valorifica propriile resurse şi pot desfăşura diverse activităţi pe suprafaţa Lunii, independent de NASA, dar folosind arhitectura pe care o creăm. E o structură cam ca la iPhone. iPhone e creat de Apple, dar mulţi antreprenori şi alte părţi au creat aplicaţii pentru iPhone care au schimbat lumea,” a spus Jim Bridenstine, administrator NASA. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării