main logo
645

Primul campionat național de Dota 2, desfășurat la Chișinău

Zeci de amatori ai jocurilor video s-au adunat de dimineață la un centru de excelență din domeniul IT din Capitală și au luptat pentru marele premiu de 60 de mii de lei. Cu emoții i-au urmărit susținătorii, care au trăit fiecare moment virtual ca pe unul real.

Primul campionat național de Dota 2, desfășurat la Chișinău

Două echipe a câte cinci jucători s-au așezat pe o scenă. Fiecare membru avea în față câte un calculator, iar cu ajutorul unor căști, aceștia comunicau unii cu alții, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

În spatele jucătorilor era instalat un ecran uriaș pe care cei prezenți în sală puteau urmări jocul. Fiecare jucător reprezenta un personaj, iar împreună formau o echipă și luptau virtual cu adversarii. Prima rundă a durat aproximativ o oră. 

„Noi nici măcar nu am jucat după vreo strategie, avem încă ceva pregătit”. 

Vadim joacă Dota de la 12 ani și este căpitanul echipei 4Chanmd. Anul acesta, tânărul urmează să susțină examenul de Bacalaureat, care însă nu îl îngrijorează prea mult. 

Vadim Grițco, căpitanul echipei 4Chanmd: Eu nu îmi fac temele pentru acasă”. 

Echipa lui Vadim a învins bătălia din prima rundă. Membrii acesteia spun că deși erau bine pregătiți, oricum au avut emoții. 

„Prima rundă a trecut cu bine pentru că ne-am pregătit și am avut un plan de joc”.

Tânărul spune că este jucător înrăit deja de 3 ani. Părinții nu prea sunt de acord cu activitățile sale, spune el.

„Au fost împotriva acestui joc pentru că petreceam mult timp la calculator”. 

De partea cealaltă a scenei, în prima rundă, se află echipa Oldsquod, care însă a pierdut. Căpitanul acesteia este Cezar. Tânărul de 24 de ani spune că împreună cu colegii săi, care nu au mai jucat de ceva timp, s-a antrenat intensiv aproximativ o săptămână. 

„I-am lăsat să stea în zona de confort, am jucat jocul lor. O să încercăm o altă strategie pentru al doilea joc, poate o să meargă”. 

Organizatorii evenimentului spun că își doresc că echipa câștigătoare să meargă la un campionat internațional.

Diana NANU, organizator: „Vom oferi și foarte multe premii. Fiecare echipă va primi cadouri din partea organizatorilor pe lângă bani. Încercăm să le oferim tot suportul pentru ca să aducem Moldova la nivel de sport cibernetic internațional”.

Competiția a durat șapte ore și a avut cinci runde. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării