main logo
754

Prețul unui iPhone va crește din nou din cauza lui Donald Trump

Dacă sperai că telefoanele Apple lansate în 2019 vor fi mai ieftine decât cele de anul trecut, te înșeli amarnic. Noul iPhone va depăși noi recorduri de inaccesibilitate.

Prețul unui iPhone va crește din nou din cauza lui Donald Trump

Odată cu lansarea iPhone X în 2017, Apple a dus prețul de achiziție al terminalelor sale la pragul psihologic de 1.000 de dolari, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

În țara noastră, prețul a depășit 1.000 de euro, dar asta e altă poveste. Deși gestul gigantului din Cupertino a dat startul unui trend în piață de telefoane din ce în ce mai scumpe, din păcate, valorile absurde pentru un smartphone nu se vor opri aici.

La ora actuală nu mai contează că a devenit imposibil de justificat o astfel de investiție într-un terminal. Important este că se vând în continuare precum pâinea caldă, iar o creștere suplimentară a prețului este programată pentru acest an.

Confirmarea acestui trend îngrijorător vine de la analiștii JP Morgan, iar argumentul din spate este unul cât se poate de logic. 

În contextul unui conflict economic între Statele Unite și China, utilizatorii obișnuiți vor fi primii care vor avea de pierdut. 

Din ambiția lui Donald Trump, a ieșit o creștere a taxei pe importuri din China, iar având în vedere că telefoanele Apple sunt ”Made în China”, valoarea de achiziție va crește cu aproximativ 14%.

Într-o notă trimisă clienților săi, cei de la JP Morgan au explicat cât se poate de clar pronosticul. ”Estimăm o creștere a prețului de aproximativ 14% pentru a absorbi impactul unei taxe de 25%, cu scopul de a menține constante marginile de profit pentru toți jucătorii din lanțul de furnizori”. 

Există și posibilitatea ca Apple să-și micșoreze cota de profit pentru fiecare aparat adus pe piață, dar acest lucru este puțin probabil.

Pe de altă parte, este dificil de estimat dacă utilizatorii de terminale Apple pot rezona cu o creștere de 140 de dolari a costului unui iPhone, în contextul în care gadgeturile ieșite din Cupertino oricum sunt unele dintre cele mai scumpe din piață. 

Rămâne să vedem ce consecințe dezastruoase se vor resimți în piața globală de electronice, în următoarele luni, din cauza practicilor distructive ale lui Trump.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării