main logo
455

Premieră mondială: Identificarea facială ar putea înlocui cardul

Spaniolii au introdus identificarea facială la bancomate. Se aplică deocamdată la o singură bancă, este un proiect testat în premieră mondială și ar putea înlocui în viitorul cât mai apropiat clasicul card care necesită memorarea codului pin.

Premieră mondială: Identificarea facială ar putea înlocui cardulFoto: captură video

Bancomatele din Barcelona vor accepta în curând operațiuni realizate prin recunoașterea feței clientului. Deocamdată se vorbește doar de extrageri din cont, iar sistemul pare să fie destul de solid, transmite Știri.md cu referire la tvr.ro.

Avem un angajat în acest departament care ne-a spus că are un frate geamăn, care nu lucrează pentru noi. Au probat să scoată bani pentru că sunt aproape identici, cu diferențe foarte mici. 

A fost o ușurare să aflu că sistemul funcționează pentru că mi-au spus că nu a reușit niciunul dintre ei să scoată bani din contul celuilalt. Mașina nu poate fi înșelată, explică Jordi Nicolau, directorul executiv al băncii.

Programul folosit de bancomantele acestei instituții financiare este capabil să compare 16.000 de puncte faciale pentru identificarea clientului.

În prealabil însă, cei care doresc acest serviciu trebuie să meargă la sucursula bancară și să-și înregistreze datele biometrice.

Scanarea feței se poate face doar în câteva minute, iar conducerea băncii susține ca cel puțin 70 la suta din clienții consultați până acum sunt de acord cu accesarea contului pe baza datelor biometrice.

Dacă sistemul își va dovedi fiabilitatea este de așteptat ca acesta să fie accesibil și clienților din alte orașe ale Spaniei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării