main logo
549

Plângere neașteptată: iPhone Xs înfrumusețează prea mult fotografiile

Fotografiile selfie făcute cu noul smartphone par să aibă un filtru automat, care înfrumusețează chipul.

Plângere neașteptată: iPhone Xs înfrumusețează prea mult fotografiile

Mai mulți utilizatori de iPhone Xs și Xs MAx au remarcat o problemă neașteptată cu noile telefoane, relatează Știri.md cu referire la yoda.ro.

Camera de selfie pare să aibă un filtru care modifică imaginea, astfel încât figura persoanei este destul de diferită de realitate: chipul se vede mai luminos, iar pielea mai netedă, fără defecte.

Este un efect care se obține automat și pe care unii utilizatori îl compară cu cel obținut prin aplicații speciale, precum FaceTune. 

Deocamdată nu se știe cum apare acest efect, dar specialișii cred că este produs de îmbunătățirea camerei, nu de vreo funcție specială introdusă de Apple.

Astfel, camera elimină anumite distorsiuni de imagine și „netezește” diferite elemente din poză, mai ales atunci când fotografia este făcută pe lumină slabă.

Deși multe persoane ar fi încântate de acest efect, unii utilizatori ar dori o redare mai realistă a figurii, fără obținerea unui chip ca de porțelan.

Utilizatorii care se plând de această modificare a pozelor au publicat chiar imagini comparative, în care arată diferența dintre un selfie făcut cu iPhone X (cu imagine realistă, fără filtru) și unul făcut cu iPhone Xs (unde apare modificat).

Această funcție de înfrumusețare, despre care Apple nu a menționat nimic, nu poate fi eliminată prin setări. Totuși, modificarea poate fi redusă puțin prin dezactivarea funcției Smart HDR. Acest lucru este valabil însă numai la camera de pe spate, nu și la cea frontală.

Au apărut deja și alte plângeri ale primilor utilizatori de iPhone Xs și Xs Max. Printre problemele semnalate de ei se numără anomalii la încărcarea telefonului, dar și o conexiune dificilă la internet sau semnal foarte slab.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării