main logo
863

Piața serviciilor de telefonie mobilă scade în nouă luni ale anului

În primele nouă luni ale anului, pe piața telefoniei mobile volumul traficului de voce a scăzut cu 28,2 milioane de minute (-0,6%), comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, totalizând 4,6 miliarde de minute.

Piața serviciilor de telefonie mobilă scade în nouă luni ale anuluiPiața serviciilor de telefonie mobilă scade în nouă luni ale anului

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, numărul utilizatorilor s-a micșorat, față de anul 2017, cu peste 96.000 (-2,2%) și a totalizat 4,3 milioane, transmite Știri.md

În consecință, traficul mediu lunar de minute vorbite de un utilizator în perioada de raportare a crescut cu 3,8% și a însumat 271 minute (4 ore și 31 minute), iar durata unui apel a fost de 1,7 minute.

Volumul veniturilor pe această piață a scăzut cu peste 147 de milioane de lei (-5,8%) și a însumat 2,3 miliarde de lei. Venitul mediu lunar per utilizator a alcătuit 72,9 lei.

ANRCETI menționează că diminuarea numărului total de utilizatori de telefonie mobilă a fost determinată de micșorarea bazelor de abonați ale companiilor Moldcell și Orange. Primul furnizor și-a micșorat baza de abonați cu 54,5 mii (-3,7%), alcătuind 1,4 milioane de utilizatori, iar al doilea furnizor – cu 48,7 mii (-1,9%), însumând 2, 5 milioane de utilizatori. Numărul abonaților Moldtelecom-Unite a crescut cu 7,1 mii (+1,9%) și a alcătuit 382,4 mii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării