main logo
1873

O sferă metalică cu inscripții în rusă, descoperită pe o plajă în Bahamas

O femeie din Marea Britanie a găsit, în timpul unei plimbări pe o plajă a insulei Harbour din Bahamas, o sferă metalică, strălucitoare, cu inscripții în limba rusă.

O sferă metalică cu inscripții în rusă, descoperită în Bahamas

Descoperirea neobișnuită pare a fi parte a unei rachete americane, produsă în Ucraina, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

După cum relatează The Independent, sfera metalică este din titaniu și are pe ea o inscripție în limba rusă, potrivit căreia bila este destinată pentru utilizare la temperaturi de la minus 170 până la minus 196 de grade, are o capacitate de aproximativ 43 de litri, o greutate maximă de aproximativ 41 kg și sugerează, de asemenea, că ar fi putut fi produsă în 2018.

Preluând această știre, RIA Novosti a descoperit că pe site-ul întreprinderii „Iujmaș” (Yuzhmash) din Ucraina este indicat despre „containere sferice, care asigură păstrarea în siguranță a gazelor la temperaturi criogene de până la minus 196 de grade Celsius”, produse de companie.

Acestea ar fi livrate pentru rachetele Antares de producție americană.

Expertul în domeniul cosmonauticii Vadim Lukașevici, solicitat de RIA Novosti să examineze pozele cu sfera metalică depistată în Bahamas a confirmat că, cel mai probabil, este de producție ucraineană.

„Nu putem afirma cu siguranță, dar pare a fi o butelie pentru heliu care se află în interiorul rezervorului cu oxigen lichid utilizat la rachete. Chiar și temperaturile [indicate] coincid”, a spus Lukașevici.

Ultima lansare a rachetelor Antares la ziua de astăzi a avut loc pe 20 februarie.

Lansarea acestor rachete au loc de la cosmodromul Wallops Island Test Center de pe insula Wallops, iar traseul acestora „trece” un pic mai la nord de insulele Bahamas.

„Prima etapă cade în ocean, se distruge, iar în continuare acest rezervor, ca o plută ajunge pe o oarecare insulă”, a mai comentat expertul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării