main logo
1131

O maşină a fost testată în China, plutind deasupra carosabilului

O maşină de 2,8 tone a rulat plutind la 35 de milimetri deasupra carosabilului în timpul unor teste ale tehnologiei Maglev (levitaţie electromagnetică) pentru autovehicule, desfăşurate în weekend pe o autostradă din provincia Jiangsu din estul Chinei, informează agenţia Xinhua.

O maşină a fost testată în China, plutind deasupra carosabilului

Dezvoltată de Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu, maşina a fost realizată prin modificarea unui autovehicul tradiţional, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Maşina a fost dotată cu o reţea de magneţi permanenţi pentru levitaţie, iar pe carosabil a fost montată o şină conductoare care a permis maşinii să plutească.

Dezvoltarea vehiculelor Maglev va reprezenta o prioritate, a declarat Deng Zigang, profesor în cadrul universităţii din Chengdu, care şi-a exprimat speranţa că această tehnologie va contribui la reducerea consumului de energie şi la creşterea autonomiei maşinilor în viitor.

Un alt test rutier, de data aceasta la o viteză de 200 km/h, a fost efectuat în aceeaşi zi, scrie Agerpres.

În total, opt maşini, inclusiv cinci vehicule pe bază de energie regenerabilă, au fost testate pe o porţiune de 7,9 kilometri a autostrăzii, la o viteză maximă care s-a apropiat de 230 km/h.

Testele au fost desfăşurate de autorităţile provinciale în domeniul transportului şi au avut ca scop studierea proiectării drumurilor şi a măsurilor de siguranţă pentru deplasarea autovehiculeleor la viteze mari, notează Xinhua.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării