main logo
1603

O ingineră spaţială din SUA a inventat un telefon mobil cu disc

Inginera spaţială Justine Haupt a construit mobilul cu rotiţă, folosit strict pentru apeluri. Te scapă de Big Brother şi-ţi dă o scuză perfectă să nu răspunzi la SMS.

O ingineră spaţială din SUA a inventat un telefon mobil cu disc

Justine Haupt proiectează instrumente pentru studiul cosmosului, la Brookhaven National Laboratory, din Upton, Long Island, laboratorul Departamentului pentru Energie al Statelor Unite. Haupt a înfiinţat, recent şi propria companie de robotică, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

În timpul liber, inginera şi-a împlinit un vis mai vechi: un telefon mobil cu disc, ca al telefoanelor clasice. Un telefon care să poată fi folosit doar pentru convorbiri. Nu şi pentru sms-uri sau mms-uri, nu şi pentru accesul la internet. „Un anti-smartphone”, îl descrie, pe scurt, Haupt.

Mobilul făcut în casă De ce? 

Inventatoarea explică pe site-ul ei, citat de revista germană Spiegel: „Este un manifest împotriva universului ecranelor tactile, împotriva hiperconectivităţii şi împotriva compromisului cu supravegherea lui Big Brother”. 

Haupt şi-a fabricat telefonul acasă. A ataşat un disc cu numere, de la un telefon clasic, un microcontroler Arduino, un modem 3G şi o carcasă scoasă la o imprimantă 3D.

Inginera spaţială a publicat pe site-ul ei şi un mic tutorial cu poze, în care le explică doritorilor cum să-şi asambleze singuri un astfel de telefon. Haupt enumeră şi avantajele invenţiei sale: foloseşte o antenă reală, cu recepţie foarte bună, butonul de oprit-pornit e un buton adevărat, „nu trebuie să apeşi aiurea pe ecran”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării