main logo
445

O altă aplicație care-ți schimbă înfățișarea ridică semne de întrebare

O nouă aplicație, de data asta din China, te lasă să te distrezi cu tehnologia deepfake, dar e posibil și să-ți folosească datele personale, la schimb.

O altă aplicație care-ți schimbă înfățișarea ridică semne de întrebare

Aplicația Zao e bazată pe tehnologia deepfake și îți permite să te transpui în scene importante din filmele tale preferate, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

Doar uploadezi o singură fotografie cu tine și devii instant Leonardo DiCaprio, într-o scenă din Titanic, de exemplu.

Rezultatele sunt extrem de realiste. Poți vedea câteva exemple aici:

Totuși, politica de confidențialitate a aplicației a ridicat mai multe semne de întrebare în ceea ce privește securitatea datelor personale. Potrivit acesteia, Zao ar avea dreptul să folosească conțninutul generat de utilizatori după cum crede de cuviință.

Bineînțeles, compania neagă acuzațiile. Susține că nu va folosi fotografiile sau videoclipurile utilizatorilor decât pentru îmbunătățirea apllicației și n-o va face fără conținutul acestora.

Toată situația amintește de FaceApp, aplicația virală acuzată că a furat datele a unui număr uriaș de utilizatori.

Cu ce pericole vine tehnologia deepfake

Pe lângă faptul că ar trebui să avem grijă ce aplicații folosim, pentru ca datele noastre să nu ajungă pe mâinile nepotrivite, Zao mai ridică niște semne de întrebare.

Tehnologia pe care o folosește, deepfake, este și ea una destul de controversată. 

Potrivit utilizatorului care a demonstrat cum funcționează aplicația în postarea de pe Twitter de mai sus, videoclipul a fost generat în doar opt secunde, iar Zao n-a avut nevoie decât de o fotografie cu fața lui.

Astfel, dacă stai să te gândești cât de ușor e să creezi un astfel de videoclip, situația ar putea deveni îngrijorătoare. Am explicat aici, pe larg, la ce pericole ne-am putea supune dacă tehnologia deepfake se dezvoltă suficient de mult.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării