5 octombrie, 18:43
218
0
Nvidia construiește cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie
5 octombrie, 18:43
218
0

Nvidia construiește „cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie”, pentru a contribui la cercetările privind COVID-19 și alte probleme medicale.

Producătorul american de cipuri Nvidia a anunțat că dezvoltă cel mai puternic supercomputer din Marea Britanie, care va folosi inteligența artificială, pentru a ajuta cercetătorii să rezolve „provocări medicale urgente”, inclusiv cele legate de COVID-19, transmite Știri.md cu referire la biziday.ro.

GSK și AstraZeneca vor fi două dintre primele companii farmaceutice care vor valorifica puterea supercomputerului, potrivit Nvidia.

„Supercomputerul Cambridge-1 va servi drept centru de inovație pentru Marea Britanie și va continua activitatea revoluționară realizată de cercetătorii țării în domeniul sănătății și al descoperirii medicamentelor”, a declarat Jensen Huang, fondator și CEO al Nvidia.

Computerul Cambridge-1, care este așteptat să fie gata până la sfârșitul anului, va fi un sistem NVIDIA DGX SuperPOD, plasându-se pe locul 29 în Top 500 cele mai puternice supercomputere din lume.

Supercomputerul Cambridge-1 va fi pus la dispoziția cercetătorilor din industrie și mediul academic.

Nvidia a mai spus anterior că intenționează să creeze un centru de excelență AI în Cambridge, care va servi drept centru de colaborare pentru cercetători, oameni de știință și startup-uri din Marea Britanie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter