217
1
Numărul de abonați la serviciile de internet fix, în creștere
217
1

Numărul de abonați la serviciile de internet fix în bandă largă a crescut în primul trimestru al anului curent cu 8,7 mii (1,4%) și a însumat 631,8 de mii.

Foto: ipn.md

Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, creșterea numărului de abonați se datorează sporirii numărului celor ce au ales să se conecteze la internet prin fibră optică (FTTx - Fiber to the premises), transmite Știri.md cu referire la IPN.

Datele ANRCETI arată că numărul celor care au ales să se conecteze la internet prin fibră optică a crescut cu peste 12 mii și au însumat peste 406,4 mii. Și numărul abonaților care au ales cablul coaxial a crescut cu 1,7 mii și a totalizat 46 de mii.

În același timp, numărul abonaților conectați la rețea în baza tehnologiilor xDSL (Digital Subscriber Line) s-a redus cu cinci mii și a alcătuit peste 177 de mii. 

Abonații conectați prin alte tehnologii au scăzut cu 145, constituind 2,3 mii. Urmare a acestei evoluții rata de penetrare a serviciilor de Internet fix, raportată la 100 de locuitori a crescut cu 0,3 puncte procentuale și a atins 17,8%.

Volumul total al vânzărilor realizate de către cei 87 de furnizori activi pe acest segment de piață a sporit față de trimestrul I al anului precedent cu 19,6 milioane de lei, depășind cifra de 334 de milioane de lei. 

Venitul mediu lunar per abonat la serviciile de acces la internet fix în bandă largă nu a suferit mari schimbări, față de anul precedent, fiind în scădere ușoară de 0,6% și însumând circa 178 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter