main logo
585

Motivul pentru care Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună

Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună după anul 2025, care va putea fi utilizată pentru monitorizarea cometelor şi asteroizilor şi pregătirea zborurilor către alte planete, a declarat luni un oficial rus, citat de agenţia Xinhua.

Motivul pentru care Rusia intenţionează să construiască o bază pe Lună

La sfârşitul acestui an, Roscosmos va prezenta guvernului un program pentru studierea şi explorarea Lunii, a declarat directorul executiv al departamentului pentru ştiinţă şi programe pe termen lung din cadrul agenţiei spaţiale ruse, Alexander Bloshenko, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Un plan detaliat este conceput pentru a fi implementat după anul 2025, a explicat Bloshenko pentru agenţia de ştiri.

Potrivit lui Bloshenko, echipamentele pentru studierea spaţiului şi telescoape speciale pentru urmărirea asteroizilor şi cometelor care ar putea reprezenta o ameninţare la adresa Pământului vor fi amplasate în baza lunară de la polul sud selenar.

De asemenea, Roscosmos intenţionează să creeze un teren de testare pentru tehnologiile necesare pregătirii zborurilor către alte destinaţii din spaţiu, a indicat oficialul.

Bloshenko a afirmat că sistemele robotice se vor ocupa de întreţinerea infrastructurii bazei, în timp ce echipaje umane vor efectua vizite periodice pentru a efectua sarcini pe care roboţii nu le pot realiza.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării