main logo
461

Moda stupidă a oamenilor care consumă colagen ca să arate tineri

Până acum, oamenii își injectau în piele colagen, pentru un aspect mai tânăr – acum, au ajuns să mănânce colagen praf.

Moda stupidă a oamenilor care consumă colagen ca să arate tineri

Colagenul a ajuns să fie un ingredient în nenumărate snacks-uri și băuturi. În jur de 300 de produse de pe piața americană se laudă cu aditivi din colagen. Vânzările acestor produse au ajuns la o valoare de 60 de milioane de dolari în ultimul an

Acest compus este format din proteine fibroase, care ajută la conectarea țesuturilor in corpul tău. Se regăsește în piele, tendoane și oase. Corpul nostru produce colagen prin alipirea aminoacizilor în fire lungi, transmite Ştiri.md cu referire la Playtech.

Dacă ai o dietă omnivoră, probabil că deja consumi o parte din acești aminoacizi. Ulterior, corpul tău descompune colagenul și refolosește resturile pentru a forma mai multe proteine. Dacă problema pielii îmbătrânite și a încheieturilor dureroase este cauzată de o lipsă a acestor aminoacizi sau de altceva nu are un răspuns clar.

Oamenii au început să consume produse cu colagen în speranța că asta le va rezolva problemele. Nu mai contează că nu se știe cum le vor afecta aceste produse flora din stomac și sănătatatea pe termen lung, atâta timp cât toată lumea o face.

Un studiu din 2014 a arătat că în cazul femeilor cu vârste mai mari de 50 de ani, consumarea a câteva grame de colagen pe zi le-a îmbunătățit elasticitatea pielii. Totuși, un singur studiu nu este suficient pentru a demonstra că o asemenea dietă ar avea succces.

Problema cu această modă este că oferă o portiță comercianților cărora nu le pasă de sănătatea consumatorilor, atâta timp cât ei își fac profitul. Dacă nu vor fi supravegheați atent cu privire la sursa colagenului, aceștia ar putea lăsa orice reguli etice la o parte.

Cu puțin noroc, oamenii care cred că e o idee bună să consume colagen vor realiza că nu tot ce zboară se mănâncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării