main logo
3011

Misiune istorică: SpaceX și NASA au trimis în spațiu 2 astronauți

Capsula Crew Dragon a fost lansată cu succes, sâmbătă, spre Staţia Spaţială Internaţională de la Centrul Spaţial Kennedy, din Florida, cu o rachetă Falcon 9.

Misiune istorică: SpaceX și NASA au trimis în spațiu 2 astronauțiFoto: digi24.ro

Este prima misiune cu echipaj uman din SUA şi cu tehnologie americană din ultimii 9 ani şi prima misiune privată cu echipaj uman.

La bord sunt doi astronauți NASA, Robert Behnken and Douglas Hurley, colonei în rezervă din Corpul Puşcaşilor Marini, respectiv Forţele Aeriene. Sunt veterani ai misiunilor spaţiale și sunt căsătoriti cu femei care au zburat în spaţiu.

Capsula Crew Dragon, lansată la ora 22.22 ora României, urmează să se întâlnească cu staţia orbitală în aproximativ 19 ore.

Misiunea este considerată de importanţă istorică, deoarece ar putea deschide o nouă eră spaţială care se bazează pe implicarea sectorului privat. Vehiculul a fost construit de SpaceX, compania excentricului miliardar Elon Musk, dar este un proiect comun cu Agenția Spațială Americană, deci cu o finanțare serioasă din partea guvernului federal.

De aproape un deceniu, americanii depind de ruși și de navetele Soyuz pentru a ajunge la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării